Duizenden nieuwe woningen Almere op de tocht

Verschillende woningbouwprojecten in Almere staan op de tocht. In totaal gaat het om duizenden nieuwe woningen. Zo wil het college van B en W de gemeenteraad vragen om de verklaring van geen bedenkingen voor de bouw van 831 woningen op bedrijventerrein Randstad in te trekken en te weigeren.

Verder lezen?

U kunt het artikel niet volledig lezen omdat u nog niet bent ingelogd. Log in of word abonnee van Vastgoedjournaal.nl. U en uw collega's krijgen toegang tot al het nieuws, interviews en achtergronden. Uw onderneming zal tevens elke werkdag de populaire nieuwsbrief ontvangen.

Abonnement afsluitenInloggen

Of wilt u dagelijks onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Klik dan op deze link.



Reacties

Sibrand Gratama

Het is toch werkelijk triest deze gang van zaken! In plaats van doortastend alle schouders eronder te zetten en op te schalen de boel te laten ploffen.
Klap in het gezicht van duizenden woningzoekenden! En een klap voor een duurzame hoogstedelijke gebiedsontwikkeling in HET stationsgebied van Almere en daarmee samenhangend het gehele stadscentrum, het vestigingsklimaat, het stedelijk voorzieningenniveau en de mobiliteitstransitie.
De totale schade die dit oplevert voor de stad inclusief de waardecreatie voor de toekomst is echt vele malen groter dan de extra investering die nu nodig is om dit project als onderdeel van de opgave voor het stationskwartier wel in uitvoering te brengen.
Eigenlijk te schandelijk voor woorden om de bijl er nu bij neer te leggen ipv door te pakken en desnoods op te schalen naar provincie en rijk of een doorbouwfonds in stelling te brengen. Helemaal van voren af aan beginnen, inclusief procedures en inspraak duurt jaren, is weggegooid geld en kwaliteit. Je moet je ook maar afvragen welk ambitieniveau er qua duurzame hoogsredelijkheid ervoor terug komt op deze toplocatie.

Geplaatst op 10 november 2023 om 12:52


Sibrand Gratama

hoogsredelijkheid moet uiteraard hoogstedelijkheid zijn, voor alle duidelijkheid.

Geplaatst op 11 november 2023 om 12:20



Laatste nieuws