Johan Conijn: ‘Een opslag van 5 procent in huurcontract is niet meer van deze tijd’

Johan Conijn: ‘Een opslag van 5 procent in huurcontract is niet meer van deze tijd’

Een opslag van 5 procent in het huurcontract is volgens emeritus hoogleraar Johan Conijn niet meer van deze tijd. Hij roept in dit interview met VJ verhuurders op hun contract aan te passen, ‘anders lok je uit dat de overheid dat gaat doen’.  

Verder lezen?

U kunt het artikel niet volledig lezen omdat u nog niet bent ingelogd. Log in of word abonnee van Vastgoedjournaal.nl. U en uw collega's krijgen toegang tot al het nieuws, interviews en achtergronden. Uw onderneming zal tevens elke werkdag de populaire nieuwsbrief ontvangen.

Abonnement afsluitenInloggen

Of wilt u dagelijks onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Klik dan op deze link.

Reacties

Richard de Hoog

Waarom meet deze overheid met 2 maten? Ze willen het graag goed doen voor de kiezers, maar als het maar niet ten koste gaat van hun eigen inkomsten. Ik ben erfpachter en huurder van grond waarop mijn woonhuis staat. De grondeigenaren zijn staatsbosbeheer en het rijksvastgoedbedrijf. Deze grondlasten zijn voor mij 1 op 1 woonlasten, en diezelfde overheid die mij als particulier verhuurder beperkt in het verhogen van de woonlasten van mijn huurders verhoogd mijn woonlasten afgelopen jaar met 11%!!!!!

Geplaatst op 23 oktober 2023 om 10:43


H.J. de Bruijn

Als de overheid een rem wil op de huurprijsstijging prima maar laat ze dan zelf ook een duit in het zakje doen door WOZ, erfpacht en belastingen etc. Niet te verhogen. Verhuurders kunnen niet als eindstation alle klappen opvangen.

Geplaatst op 23 oktober 2023 om 16:49