Ontwikkelaars en beleggers roepen politiek op huurwetgeving te behandelen

Neprom en IVBN hebben in een brief aan de Tweede Kamer en aan demissionair minister Hugo de Jonge gevraagd om de Wet betaalbare huur in behandeling te nemen. Beide brancheverenigingen vrezen dat het voorstel vanwege politieke tegenstellingen controversieel wordt verklaard. Daarmee wordt de behandeling uitgesteld tot er een nieuw kabinet is. Volgens de verenigingen worden woningzoekenden daardoor ernstig gedupeerd.

Verder lezen?

U kunt het artikel niet volledig lezen omdat u nog niet bent ingelogd. Log in of word abonnee van Vastgoedjournaal.nl. U en uw collega's krijgen toegang tot al het nieuws, interviews en achtergronden. Uw onderneming zal tevens elke werkdag de populaire nieuwsbrief ontvangen.

Abonnement afsluitenInloggen

Of wilt u dagelijks onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Klik dan op deze link.



Reacties

Hans Peter Fris

Het is jammer dat NEPROM en IVBN hierin alleen het eigen belang meenemen en voorbij gaan aan het belang van de particuliere beleggers die met een kleine 1 miljoen huurwoningen een veel grotere impact op de huurwoningmarkt hebben dan het totaal aantal woningen van institutionele beleggers. De voorgestelde wijzigingen zijn grotendeels in het voordeel van NEPROM en IVBN terwijl het zou getuigen van visie door hierin ook het belang van de particuliere beleggers mee te nemen (viceversa) en zodoende tot een veel breder gedragen oplossing te komen. De complexiteit van de (huur)woningmarkt is zodanig dat alleen een integrale oplossing voor de huidige impasse als gevolg van het voorgestelde beoogde beleid recht doet aan de ernst van de situatie. Afgelopen week heeft ook Vastgoed Belang, als belangenbehartiger van de particuliere beleggers, een position paper met voorstellen tot verbetering van de beoogde Wet Betaalbare Huur aan de Minister overhandigd. Ook de wetenschap heeft al meerdere malen voorstellen gedaan tot verbetering van de concept wet. Het zou alle partijen sieren door hier de samenwerking op te zoeken en integrale oplossingen aan te dragen.

Geplaatst op 28 augustus 2023 om 10:59


Maarten Feilzer

Geweldige doordachte reactie, Hans Peter! Zet je die ook op LinkedIn?

Geplaatst op 28 augustus 2023 om 19:01


Wijnand Groenen

"Ontwikkelaars passeren beleggers door schadelijke huurwetgeving te accepteren mits het meer naar hun hand wordt gezet."

Geplaatst op 29 augustus 2023 om 09:49


Bart Harts

Altijd weer die loze kreet van de “excessieve huren”; deze instituties NEPROM en IVBN spreken dezelfde (war)taal als onze overheid.
De betaalde huren in Nederland zijn NIET excessief; deze worden (overigens door alle regelgeving nog maar zeer ten dele) door de markt, vraag en aanbod, tot stand gebracht. Zeggen we ook over de prijzen van gas-en elektra, benzine, boodschappen bij de AH, dat deze excessief zijn? Nee daar is het heel normaal dat de markt de prijs bepaald. Maar onze overheid en media hebben het er bij iedereen in geramd dat als de huren op enig moment stijgen (overigens voornamelijk door falend overheidsbeleid) dit dan opeens “excessief” is. Hou nou toch op.
Een tip voor de NEPROM en de IVBN; stop met het nakakelen van de overheid en probeer eens zelf na te denken.

Geplaatst op 29 augustus 2023 om 22:37


Henk Stots

100% eens met H.P.Fris. NEPROM en IVBN blinken uit in (schijn)heiligheid.

Geplaatst op 4 september 2023 om 09:24



Laatste nieuws