Nieuw provinciebestuur staat woningbouw in de Gnephoek toe, wethouder is blij verrast

Er kunnen nu toch woningen worden gebouwd in de Gnephoek-polder (gemeente Alphen aan den Rijn). Een opmerkelijke wending, want het vorige provinciebestuur was tegen bouwen in het groen. VJ sprak met de Alphense wethouder Gerard van As, die hier vooral de broodnodige eengezinswoningen wil realiseren.

Verder lezen?

U kunt het artikel niet volledig lezen omdat u nog niet bent ingelogd. Log in of word abonnee van Vastgoedjournaal.nl. U en uw collega's krijgen toegang tot al het nieuws, interviews en achtergronden. Uw onderneming zal tevens elke werkdag de populaire nieuwsbrief ontvangen.

Abonnement afsluitenInloggen

Of wilt u dagelijks onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Klik dan op deze link.



Reacties

Sibrand Gratama

Het zou diezelfde provincie ook sieren om in deze lastige crisistijd extra investeringsgelden in te zetten om stilvallende duurzame binnenstedelijke bouwprojecten vlot te trekken, zeker als hier al jaren voorwerk voor gedaan is door alle betrokken partijen of deze zelfs al zijn vergund. Niet alleen omwille van de woningnood, maar ook om al die andere integrale omgevingsdoelen tot een succes te maken. Dan dienen we korte en lange termijn en voorkomen we dat andere ruimteclaims in het gedrang komen en houden we een rem op de groei van autogebruik en onnodige geldverslindende nieuwe infrastructuur.

Geplaatst op 23 juni 2023 om 12:15



Laatste nieuws