Architectenbureau De Zwarte Hond: ‘Betaalbaarheid woningen is een politieke keuze’

Architectenbureau De Zwarte Hond: ‘Betaalbaarheid woningen is een politieke keuze’

Creatief directeur van architectenbureau De Zwarte Hond Jeroen de Willigen moet steeds vaker terug naar de tekentafel omdat ontwikkelaars woningbouwprojecten niet meer kunnen rondrekenen. ‘Subsidies kunnen in plaats van infrastructuur beter naar grondprijzen’, zegt hij in een interview met VJ.

 

Verder lezen?

U kunt het artikel niet volledig lezen omdat u nog niet bent ingelogd. Log in of word abonnee van Vastgoedjournaal.nl. U en uw collega's krijgen toegang tot al het nieuws, interviews en achtergronden. Uw onderneming zal tevens elke werkdag de populaire nieuwsbrief ontvangen.

Abonnement afsluitenInloggen

Of wilt u dagelijks onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Klik dan op deze link.



Reacties

Sibrand Gratama

Helemaal mee eens. Met de keuze voor binnenstedelijk bouwen draag je niet alleen bij aan het realiseren van heel veel woningen met heel veel nabije voorzieningen, maar ook aan vele andere omgevingsdossiers die bepalend zijn voor stad, regio, klimaat, biodiversiteit, mobiliteitstransitie (meer OV, fietsen en lopen), waterberging, energievoorziening, stikstofkwestie, kennisdelen, tegengaan eenzaamheid, vestigingsklimaat, etc, etc.
Je moet het politiek toch wel heel slecht doen als je de nadruk willen leggen op meer buitenstedelijk bouwen.

Geplaatst op 8 mei 2023 om 15:21



Laatste nieuws