Fusie tussen Geldvoorelkaar.nl en AndersFinancieren

Geldvoorelkaar.nl, Andersfinancieren en ECX zetten in op verdere professionalisering van de crowdfunding markt en gaan gezamenlijk verder.

De fusie zorgt voor diverse synergievoordelen in de markt en operatie van de platforms Geldvoorelkaar.nl en Andersfinancieren.nl. met de fusie wordt de combinatie hét financieringsplatform voor het MKB, investeerders en zakelijk vastgoed.

Samen hebben Geldvoorelkaar.nl en Andersfinancieren.nl ruim €385 miljoen gefinancierd voor ruim 2.000 projecten. In 2022 verwacht de fusie-organisatie ook de lopende gesprekken met institutionele partijen af te ronden. Mede hierdoor verwacht de combinatie eind 2022 in totaal meer dan 500 miljoen euro aan financiering in MKB land uitgezet te hebben.

'Platform is uitstekend schaalbaar'
Fred van der Stappen (directeur SmartFunding): “Naast de operationele synergievoordelen brengt AndersFinancieren veel kennis in vanuit MIFID II en heeft Geldvoorelkaar.nl een superieur fintech platform en leidende positie in de zakelijke crowdfunding markt.”

Edwin Adams (directeur Geldvoorelkaar.nl): “De fusie zorgt dat de huidige twee winstgevende bedrijven nog sterker worden en optimaal kunnen anticiperen op de financieringsvraag voor mkb bedrijven, de nieuwe regelgeving en de dynamiek op de vastgoedmarkt, waar traditionele partijen zich aan terugtrekken zijn. Het platform is uitstekend schaalbaar en kan optimaal samenwerken met MKB adviseurs, investeerders en overige zakenpartners”.

Hein Siemerink (Directeur AFS Group): "Als betrokken aandeelhouder wil AFS Group haar netwerk van institutionele investeerders kennis laten maken met de asset class MKB. AFS Group is een Europese financiële dienstverlener die is gespecialiseerd in multichannel bemiddeling voor o.a. zakelijke klanten in de financiële sector."

De fusie wordt uiteraard door de toezichthouders op de gebruikelijke wijze getoetst.Reacties


Laatste nieuws