Woontoren met 288 sociale huurwoningen in Stationsgebied Amsterdam-Noord op hoogste punt

Woontoren met 288 sociale huurwoningen in Stationsgebied Amsterdam-Noord op hoogste punt

Na het starten van de bouw in het voorjaar 2020 heeft de woontoren op kavel Z1 inmiddels zijn hoogste punt bereikt; maar liefst 70,5 meter hoog. Kavel Z1, met 288 sociale huurwoningen, is een ontwikkeling van CZAN (ontwikkelcombinatie van projectontwikkelaars AM en Blauwhoed).

Dit artikel is alleen voor abonnees

U kunt het artikel niet volledig lezen omdat u nog niet bent ingelogd. Log in of word abonnee van Vastgoedjournaal.nl. U en uw collega's krijgen toegang tot al het nieuws, interviews en achtergronden. Uw onderneming zal tevens elke werkdag de populaire nieuwsbrief ontvangen.

Abonnement afsluitenInloggen

Of wilt u dagelijks onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Klik dan op deze link.

Reacties

Sibrand Gratama

Zou helemaal niet misstaan als ze op dit belangrijke knooppunt iets meer grootstedelijk lef zouden tonen en het hoogbouwcluster hier zouden verrijken met enkele ranke accenten tot hoger dan 100 meter te realiseren. Aan de woningvraag zal het niet liggen en aan de totale kwaliteit en diversiteit die je hier kan bereiken ook niet. Ook Schiphol legt geen beperkingen op om 70 meter als limiet aan te houden. Gemiste kans op een plek als deze als we alles tegen elkaar drukken met tamelijk logge bouwmassa's met onnodig hoogtevrees.

Geplaatst op 12 november 2021 om 16:38


Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021