Bestrijding van de scheefheid in het wonen

In het volgende artikel behandelt advocaat Huib Hielkema het goedkope scheefwonen. Hebben woningcorporaties de mogelijkheid om huurders, die zich het kunnen veroorloven, uit hun sociale woningen te plaatsen zodat zij plaats kunnen maken voor mensen die wel in het profiel passen? 

Verder lezen?

U kunt het artikel niet volledig lezen omdat u nog niet bent ingelogd. Log in of word abonnee van Vastgoedjournaal.nl. U en uw collega's krijgen toegang tot al het nieuws, interviews en achtergronden. Uw onderneming zal tevens elke werkdag de populaire nieuwsbrief ontvangen.

Abonnement afsluitenInloggen

Of wilt u dagelijks onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Klik dan op deze link.Reacties

Michiel Kik

Ik zou dit probleem graag breder willen trekken. Waarom geen inkomenstoets voor kopers met de verplichting om een duurdere woning te kopen als ze in verhouding teveel verdienen in verhouding tot hun hypotheek? Ik weet wel dat je dit eigenlijk niet mag vergelijken, maar de huurder, ook de scheefwoner, heeft in verhouding een veel hogere woonquote dan een koper in een vergelijkbare woning. Zoek liever naar principiële oplossingen voor sociale woningtekorten en stop per direct met het subsidiëren (renteaftrek) van koop.

Geplaatst op 7 oktober 2021 om 15:46Laatste nieuws