Plan voor compleet nieuwe stad met 50.000 woningen ten oosten van MRA

Het Consortium Eemvallei Stad, bestaande uit woningcorporatie de Alliantie, gebiedsontwikkelaar AM, gebiedsontwikkelaar en -belegger Amvest en ontwikkelaar en bouwbedrijf Heijmans, biedt vandaag het plan Eemvallei Stad aan Minister Ollongren aan. Het plan betreft de snelle bouw van een compleet nieuwe stad van 50.000 woningen.

Verder lezen?

U kunt het artikel niet volledig lezen omdat u nog niet bent ingelogd. Log in of word abonnee van Vastgoedjournaal.nl. U en uw collega's krijgen toegang tot al het nieuws, interviews en achtergronden. Uw onderneming zal tevens elke werkdag de populaire nieuwsbrief ontvangen.

Abonnement afsluitenInloggen

Of wilt u dagelijks onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Klik dan op deze link.

Reacties

Sibrand Gratama

Gaan we de volgorde omgooien? Nee toch.. Realiseer eerst Pampus en de IJmeerlijn naar Amsterdam. Die investering is sowieso duurzamer, stedekijker en diverser. En voordat er een hoogwaardige lightrailverbinding Almere - Utrecht ligt met haltes in Eemvallei Stad, zitten we ook ver in de jaren 30 van deze eeuw. En 4 woningen per hectare? Groen graag, maar reken maar dat bewoners in zo'n extensief opgezet gebied de 'heilige koe' zullen koesteren.

Geplaatst op 22 juni 2021 om 11:27


Lees onze special over Special Woonvormen 2022