Meer aanbieders winstgevend op de flexibele kantorenmarkt

Ondanks de uitdagingen waarmee de flexibele kantorenmarkt het afgelopen jaar te maken kreeg, blijkt uit onderzoek dat er een stijging is waar te nemen van het aantal aanbieders die hun winst hebben weten te verhogen, als ook de hoogte van de winst zelf. Ed Bouterse, Head of Workthere in Europa, licht het onderzoek en de cijfers toe.

Verder lezen?

U kunt het artikel niet volledig lezen omdat u nog niet bent ingelogd. Log in of word abonnee van Vastgoedjournaal.nl. U en uw collega's krijgen toegang tot al het nieuws, interviews en achtergronden. Uw onderneming zal tevens elke werkdag de populaire nieuwsbrief ontvangen.

Abonnement afsluitenInloggen

Of wilt u dagelijks onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Klik dan op deze link.Reacties

Koen Batsleer

Dan zijn de cijfers die wij in België hier zeer verschillend. Gezien alle jaarrekeningen publiek zijn in België, hebben wij met Finpower als sinds 2012 een jaarlijkse analyse van de Belgische business center en coworking-markt gemaakt, en het aantal verlieslatende vennootschappen in onze markt is gestegen van 25-30 % in het begin naar 38 % in 2019. De cijfers 2020 kunnen we pas in augustus raadplegen, maar gegeven de moeilijkheden van onze markt denk ik dat we in 2020 tussen de 40 en 50 % verlieslatende ondernemingen zullen zitten in onze markt.

Let erop: een belangrijk deel van onze markt zijn ondernemingen die beogen op lange termijn meerwaarde op het vastgoed te realiseren, waardoor het realiseren van 'korte termijn operationeel rendement' niet hun basisambitie is.

Geplaatst op 2 mei 2021 om 08:21Laatste nieuws