De vastgoedwereld is een vrij conservatieve. Dat is met name zichtbaar als het gaat om vastgoedbeheer en -onderhoud, aldus Alexander Visser en Maurice Isendoorn. Bedenkers van een unieke vastgoed app, waarmee vastgoedbezitters alle informatie rond hun vastgoed real-time onder één knop hebben. Ongeacht of het gaat om een paar of een hele portefeuille van panden. In dat ‘inzicht in alles’, is Vastgoedjournaal zeer geïnteresseerd, dus gaan we met de heren aan tafel.  

Om te beginnen duiken we met Alexander en Maurice even in hun achtergrond. Maurice Isendoorn heeft volop ervaring in de praktische kanten van 24/7 storingsopvolgingen voor vrijwel alle grote woningcorporaties in het westen van het land. Terwijl Alexander Visser over een schat aan kennis en ervaring beschikt op het gebied van vastgoedbeheer. Samen vormen ze een ijzersterk duo dat hun kennis en ervaring wil inzetten om met name vastgoedbeheer eenvoudiger en efficiënter te maken. Want dat het beter kan, daarvan zijn ze overtuigd. Ze begonnen daarmee zo eind 2019 toen “hun twee verhaallijnen bij elkaar kwamen”, in de woorden van Alexander. Beiden zagen dat er op het vlak van inzicht in beheerportefeuilles en storingsopvolging veel verbeteringen mogelijk waren. 

 

 

Efficiency en inzicht

De crux van het probleem lag, in de ogen van de mannen, in de communicatie en informatievoorziening. Maurice: ”Wij gingen eind 2019 al pratend en brainstormend op zoek naar efficiëntere oplossingen en zijn begonnen vanaf scratch”  Waar Alexander op inhaakt met: “Vervolgens gingen we begin 2020 in zee met een partij die de customer journey voor ons op papier heeft gezet. Onze ideeën hebben we vervolgens vorm laten geven. Later in 2020 kwamen we in contact met de ontwikkelaars van vastgoed.app. Na enkele gesprekken bleek wederzijds enorm veel passie aanwezig te zijn voor een grotere, professionele ontwikkeling van het bestaande platform en hebben we het platform gekocht. Met als doel het naar een hoger plan te brengen. ”Uitgangspunten waren daarbij: efficiency in communicatie en real time informatie over het vastgoed; zowel op het gebied van inzicht in de rendementen, huurbetalingen, als goede documentatie van de woningen. Maar ook op het gebied van storingsmeldingen. Derde uitgangspunt bij de ontwikkeling van de app was dat de oplossing prijsvriendelijk moest worden. Dat laatste moet vooral bewerkstelligd worden door efficiënte en intuïtieve invoering van data en gebruik ervan. Alexander: “Wij zijn ervan overtuigd dat het hele proces heel efficiënt kan verlopen, als je één keer alles goed inregelt, waaronder het koppelen van panden aan vaste servicepartijen. Als je daarna alles onder 1 icoontje op je telefoon hebt staan, heb je veel beter inzicht! Er hoeft bijvoorbeeld niet meer diverse keren gebeld te worden over de opvolging van een melding.” Al met al is er uiteindelijk een stuk geavanceerd gereedschap ontstaan, waarmee een belegger/gebouweigenaar al zijn panden in één overzichtelijk systeem heeft. Met inbegrip van de complete huurdersadministratie en een overzicht van alle onderhoudstaken en alle bij de panden behorende documentatie. Van huurcontract tot taxatierapport. 

 

 

Meer, anders, goedkoper

De oplossing die Alexander en Maurice voor ogen hadden, moest vooral geavanceerd zijn. Alexander: “De vastgoedwereld is conservatief en dat zie je terug op dit gebied. Terwijl er heel veel mogelijk is dankzij moderne techniek en communicatiemiddelen. Wij wilden een app die een feest moet zijn om mee te werken. Simpel en efficiënt. Eigenlijk op basis van dezelfde filosofie als van Apple: aansluiten en aan de slag ermee. Plug and play.” Kortom, wat in de afgelopen decennia mogelijk is geworden door moderne techniek, moet ook toegankelijk gemaakt worden op het gebied van vastgoedbeheer. Inmiddels zijn ze de testfase bijna voorbij en zal de app begin april gelanceerd worden. “We doen meer, we doen het anders en we doen het goedkoper”, daar komt het op neer, aldus Alexander, “met onze app geven we de gebruiker gemak en inzicht. En door de efficiëntere workflow gaan we geld verdienen voor de belegger en de beheerder.”  

 

 

Meer weten en direct aan de slag met vastgoed.app?

Vastgoed.app wordt begin april gelanceerd. Wie nu al meer wil weten, kan contact opnemen met Alexander Visser, info@vastgoed.app. Of ga naar vastgoed.app en ontdek wat dit voor jou kan betekenen.

 

 

Reacties

Volledig toegang tot Vastgoedjournaal?