Ollongren bezwijkt: huurverhoging van alle woningen wordt gemaximeerd

Advocaat Huib Hielkema gaat in zijn nieuwste blog dieper in op de aangekondigde plannen van minister Ollongren, die ertoe moeten leiden dat de jaarlijkse huurverhogingen van alle huurwoningen in ons land worden beperkt tot inflatie +1%. Lees hier het complete blog én het commentaar van Hielkema. 

Verder lezen?

U kunt het artikel niet volledig lezen omdat u nog niet bent ingelogd. Log in of word abonnee van Vastgoedjournaal.nl. U en uw collega's krijgen toegang tot al het nieuws, interviews en achtergronden. Uw onderneming zal tevens elke werkdag de populaire nieuwsbrief ontvangen.

Abonnement afsluitenInloggen

Of wilt u dagelijks onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Klik dan op deze link.Reacties

Sibrand Gratama

[Deze reactie is door de gebruiker verwijderd]

Sibrand Gratama

Prima om de jaarlijkse huurverhoging binnen de perken te houden, want de groei van woonlasten ligt ver onder de salarisgroei, dus woonkosten nemen een steeds groter deel van ieders vaste lasten in en dat snoept dus steeds meer bestedingsruimte af en dat gaat dus ook ten koste van de economische groei.
Zorg er dan wel tegelijk voor, dus nu, dat er een krachtig investeringsfonds komt voor de woningbouw. En focus daarbij op de binnenstedelijk bouwopgave. Er is - integraal gezien - alle reden om die duurzame binnenstedelijke en ook steeds vaker natuurinclusieve projecten juist nu die boost te geven om productie te maken en tegelijk daarmee bij te dragen aan oplossing van de dossiers stikstof, mobiliteit, klimaat, biodiversiteit en behoud open ruimte voor extensivering landbouw, uitbreiding natuurgebied, recreatie, stadslandbouw, energieparken, etc.
Ook zal hoge prioriteit aan binnenstedelijke bouw en verdichting rond OV-knooppunten bijdragen aan inclusiviteit, kennisuitwisseling, stedelijke en regionale economie en vestigingsklimaat, enzovoort.
Je kan dan ook gerust stellen dat je zo'n miljardenfonds dubbel en dwars terug verdient op al die agenda's bij elkaar!

Geplaatst op 11 november 2020 om 12:21Laatste nieuws