Afspraken gemaakt over doorbouwen woningbouw en infraprojecten

Ondanks de coronacrisis is het van belang dat Nederland blijft doorbouwen om het woningtekort niet ver te laten oplopen. Daarom hebben de overheid, de bouw- en technieksector, banken en brancheverenigingen de verklaring 'Samen doorbouwen aan Nederland' opgesteld met afspraken. Wat staat er precies in?

Verder lezen?

U kunt het artikel niet volledig lezen omdat u nog niet bent ingelogd. Log in of word abonnee van Vastgoedjournaal.nl. U en uw collega's krijgen toegang tot al het nieuws, interviews en achtergronden. Uw onderneming zal tevens elke werkdag de populaire nieuwsbrief ontvangen.

Abonnement afsluitenInloggen

Of wilt u dagelijks onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Klik dan op deze link.Reacties

Sibrand Gratama

[Deze reactie is door de gebruiker verwijderd]

Sibrand Gratama

[Deze reactie is door de gebruiker verwijderd]

Sibrand Gratama

Heel belangrijk is hierbij met voorrang de duurzame binnenstedelijke bouwprojecten te bedienen, zeker de duurzame verdichtingsprojecten nabij OV-knooppunten. Hier is al jaren hard op gestuurd en er zijn al veel voorinvesteringen gedaan. Ze dragen niet alleen enorm bij aan de woningbouwopgave en stedelijke economie, maar ook aan de klimaatopgave, reductie CO-2 en stikstof, mobiliteitsbeheersing en draagvlak voor veel stedelijke voorzieningen en werkgelegenheid op loop- en fietsafstand. Ook behoeden ze de omgeving van de steden voor onnodige verdere versnippering, forensenverkeer, aantasting landschap en natuur en vragen deze vaak grensverleggende projecten geen hoge kosten voor nieuwe wegen, etc. De voorbeeldwerking (spin-off) van deze mooie initiatieven voor vervolginvesteringen voor een divers, sterk en gezond Nederland is niet te onderschatten!

Geplaatst op 23 april 2020 om 12:20Laatste nieuws