'Bedrijven huren 2,5 miljoen m² te veel kantoorruimte'

Slecht nieuws voor kantooreigenaren en bedrijfsmakelaars. Nederlandse bedrijven zijn veel te ruim gehuisvest. Zelfs tijdens de drukste periode in de week is gemiddeld maar 68% van de werkplekken bezet. Dat berekende Colliers International.

Verder lezen?

U kunt het artikel niet volledig lezen omdat u nog niet bent ingelogd. Log in of word abonnee van Vastgoedjournaal.nl. U en uw collega's krijgen toegang tot al het nieuws, interviews en achtergronden. Uw onderneming zal tevens elke werkdag de populaire nieuwsbrief ontvangen.

Abonnement afsluitenInloggen

Of wilt u dagelijks onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Klik dan op deze link.

Reacties

Paul Kersten

Het advies om voor de grote bedrijven hun overtollige meters in te vullen met woonruimte is juist vanuit duurzaamheid geen goed idee in grote steden. De ruimte is schaars in centra van steden, de steden groeien en door groei van werkgelegenheid zijn de kantoren hard nodig. In Den Haag daalde de leegstand rondom de stations van 16% naar 2,7% de afgelopen 2,5 jaar en dit kwam niet door transformatie, maar door groei en USP's in de stad. Het omzetten van kantoren zal dan leiden tot noodzakelijk vullen van kantoren aan de snelweg, leuk voor de makelaar misschien met woonbeleggerstransactie, maar niet voor de gebruiker, die bij OV wil zitten juist vanuit duurzaamheidsperspectief. Daarbij geldt dat voor de verduurzamingslag en renovaties ook wisselkantoren nodig zijn. Het Rijksvastgoedbedrijf heeft om in centrum CO2 neutraal te worden en voor haar groei de komende 10 jaar zo'n 250.000 m2 extra ruimte nodig. Dan toch geen handig idee om de meters van dan accountantbureau om te zetten naar wonen.

Geplaatst op 20 november 2019 om 15:16