Hoe kan een badkamer de waarde van je huis doen stijgen?

Er zijn een aantal manieren die u kunt toepassen om de waarde van uw woning op een slimme manier te verhogen. Zo kunt u waardewinst realiseren door een dakkapel op huis te plaatsen, een serre te laten plaatsen, de keuken te renoveren of extra kamers in huis te bouwen. Met dit soort verbouwingen wordt veel profijt behaald. Maar ook het renoveren van de badkamer kan leiden tot een fikse waardevermeerdering van uw woning.

Wanneer u kiest voor het verbouwen of renoveren van uw badkamer, dan levert dit al snel een waardevermeerdering op tot 50 procent van de geïnvesteerde verbouwingskosten. Dus verbouwt u de badruimte voor bijvoorbeeld €5000 - bijvoorbeeld door de badkamermeubels, douchecabine, kranen en tegelwanden te vernieuwen - dan kunt u er op rekenen dat de badkamer bij verkoop geraamd wordt op €7500.

Zelf verbouwen
Dit heeft vooral te maken met de vergroting van het wooncomfort die een moderne badkamer oplevert. Niet alleen profiteert u totdat uw woning is verkocht zelf van een veel luxueuzere sanitaire ruimte, maar ook steekt u zelf financieel enkele duizenden euro's in uw zak als uw woning na deze verbouwing wordt verkocht. Nog aantrekkelijker wordt de winst natuurlijk als u ervoor kiest om de verbouwing zelf op u te nemen. Door zelf te verbouwen, bespaart u immers aanzienlijk op de arbeidskosten en btw-kosten die bij een renovatie van de badkamer komen kijken.

Enkele tips 
Het zijn vaak de basisingrepen in het interieur van de badkamer die het hem doen. Met name het aanpakken van de badkamermeubels is profijtelijk en geeft de badkamer al een veel frissere en modernere uitstraling. Maar wilt u het helemaal goed aanpakken, dan is het verstandig om de hele badkamer van een nieuw jasje te voorzien.

Denk hierbij aan de plaatsing van een nieuw en eigentijds zwevend toilet met meerdere doorspoelknoppen, het aanpassen van de vloer - plaats bijvoorbeeld vloerverwarming en leg fraaie, moderne tegels -, het vervangen van de kranen en het installeren van een stortdouche. Wanneer uw bestedingsruimte het toelaat, is het aan te raden om een spa, sauna of whirlpool in de badkamer in te bouwen. Dit soort luxe 'accessoires' geven de badkamer net dat beetje meer cachet waar een toekomstige potentiële koper voor valt. Veel succes alvast met de renovatie en onthoudt dat de verbouwing niet alleen een investering is voor uzelf, maar ook winst oplevert in de toekomst.

Reacties

Lees onze special over Special Vastgoedbeslissers 2021