Amsterdam zet slot op nieuwe koopwoningen

Het nieuwe Amsterdamse college wil dat tot 2025 geen nieuwe koopwoningen in de stad bijkomen dan de 12.500 die er al gepland zijn. Neprom vreest een uittocht van marktpartijen uit de stad.

Verder lezen?

U kunt het artikel niet volledig lezen omdat u nog niet bent ingelogd. Log in of word abonnee van Vastgoedjournaal.nl. U en uw collega's krijgen toegang tot al het nieuws, interviews en achtergronden. Uw onderneming zal tevens elke werkdag de populaire nieuwsbrief ontvangen.

Abonnement afsluitenInloggen

Of wilt u dagelijks onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Klik dan op deze link.

Reacties

Ivo van Baal

Iets in mij zegt dat wethouder Ivens zich hier nog even heel serieus opnieuw over moet buigen.
Bij vasthouden aan dit "genoeg-voor-dikke-portemonnee-idee" idee zullen alle neveneffecten door gemeente helaas pas achteraf, middels een duur extern rapport (betaald uit diezelfde dikke portemonneetjes) geconcludeerd gaan worden...

Ivens in 2022;
"We hebben in 2018 vol overtuiging ingezet op een weg die gezien het rapport aanpassingen vraagt. Vooral het gemengd wonen dat we sinds jaar en dag bepleiten is onder druk komen te staan".
"We zullen marktpartijen gaan vragen een nog te bepalen percentage koopwoningen op te nemen in aanstaande ontwikkelingen. Het is 'en-en' in plaats van 'of-of'.... "

Verslaggever;
"ok......en in 2018 zei u...??"

Geplaatst op 6 juli 2018 om 12:40