VJ concludeert: Noord/Zuidlijn maakt hotelstop overbodig

Nog een paar weekjes en dan rijdt de lang verwachte Noord/Zuidlijn in Amsterdam. Deze lijn gaat het toeristenprobleem oplossen en hotel- en kantorenontwikkelaars ongelooflijk veel kansen bieden. Maar dan moet de gemeente wel meewerken. Lees verder voor het VJ Commentaar.

Verder lezen?

U kunt het artikel niet volledig lezen omdat u nog niet bent ingelogd. Log in of word abonnee van Vastgoedjournaal.nl. U en uw collega's krijgen toegang tot al het nieuws, interviews en achtergronden. Uw onderneming zal tevens elke werkdag de populaire nieuwsbrief ontvangen.

Abonnement afsluitenInloggen

Of wilt u dagelijks onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Klik dan op deze link.

Reacties

Even over dat idee om alleen zakenhotels en geen toeristenhotels toe te staan. Zakenhotels bestaan niet. Toeristenhotels ook niet. Een toerist is iemand die ergens verblijft als onderdeel van een reis, of dat nu met een zakelijk doel, congresbezoek of voor de fun is. Een hotelexploitant zal niet staan te trappelen om een hotel te beginnen waar alleen zakenmensen mogen komen. Dat betekent - generaliserend - leegstand in de weekenden en in de zomermaanden. Nog los van administratieve rompslomp. Want nu moet de reisorganisator gaan uitleggen of de groep waarvoor ze een hotel willen boeken voor een congres komt of voor de Zaanse Schans (misschien wel voor allebei?). Kortom, een schijnoplossing.

Geplaatst op 29 juni 2018 om 14:43


Interessant is dat de Noord Zuid lijn verder gaat dan alleen CS, maar 99% kans dat de toeristen met deze lijn uitstappen van CS tot aan Rokin. Misschien dat de grootste drukte aan de Dam bij CS wordt vermeden, maar even verderop blijft het druk en wordt het misschien wel iets drukker ! Echter: als in Noord hotels gebouwd mogen worden bij de metro stations dan zullen deze ook gebouwd worden. Eén zeker feit weten wij al: de toeristen zullen niet in Noord blijven, maar elke dag meteen richting centrum Amsterdam gaan !

Geplaatst op 29 juni 2018 om 15:08