De hotelstop brengt de Amsterdamse concurrentiekracht in gevaar

Dankzij de hotelstop wordt het een heel belangrijk type bezoeker moeilijk gemaakt in Amsterdam te verblijven: de zakenreiziger. Vakredacteur Ramon Holle is van mening dat er nog wél zakenhotels bij moeten komen. In dit commentaar legt hij uit waarom dat belangrijk is en hoe dat mogelijk is.

Verder lezen?

U kunt het artikel niet volledig lezen omdat u nog niet bent ingelogd. Log in of word abonnee van Vastgoedjournaal.nl. U en uw collega's krijgen toegang tot al het nieuws, interviews en achtergronden. Uw onderneming zal tevens elke werkdag de populaire nieuwsbrief ontvangen.

Abonnement afsluitenInloggen

Of wilt u dagelijks onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Klik dan op deze link.

Reacties

Zakenhotels bestaan niet. Toeristenhotels ook niet. Misschien noemt een hotel zich soms zo, maar dat wil niet zeggen dat zo'n hotel alleen toeristen of alleen zakenmensen ontvangt. Een toerist is iemand die ergens verblijft als onderdeel van een reis, of dat nu met een zakelijk doel, congresbezoek of voor de fun is. Een hotelexploitant zal niet staan te trappelen om een hotel te beginnen waar alleen zakenmensen mogen komen. Dat betekent - om even flink te generaliseren - leegstand in de weekenden en in de zomermaanden. Nog los van administratieve rompslomp. Want nu moet de reisorganisator gaan uitleggen of de groep waarvoor ze een hotel willen boeken voor een congres komt of voor de Zaanse Schans (misschien wel voor allebei?). Kortom, een schijnoplossing.

Geplaatst op 29 juni 2018 om 14:39