VJ Commentaar: Rapportenoorlog om kwestie outlet Zoetermeer

Voor- en tegenstanders van outlets slaan elkaar om de oren met ‘onafhankelijke’ en ‘objectieve’ onderzoeksrapporten. In de hoogoplopende kwestie rond de Holland Outlet Mall in Zoetermeer weet je gewoon niet wie je moet geloven. 

Verder lezen?

U kunt het artikel niet volledig lezen omdat u nog niet bent ingelogd. Log in of word abonnee van Vastgoedjournaal.nl. U en uw collega's krijgen toegang tot al het nieuws, interviews en achtergronden. Uw onderneming zal tevens elke werkdag de populaire nieuwsbrief ontvangen.

Abonnement afsluitenInloggen

Of wilt u dagelijks onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Klik dan op deze link.

Reacties

Als regelmatig onderzoeker en onderbouwer van plannen voor nieuwe ontwikkelingen, zoals bioscopen en hotels, ben ik de eerste om de absolute waarde van onderzoeksrapporten te relativeren. Zelfs voor ervaren onderzoeksbureaus is het moeilijk om de toekomst te voorspellen. Maar het argument van VJ dat "Zoetermeer nu niet een plaats is dat (die) bij de meeste Nederlanders en toeristen met stip bovenaan staat", is wel een erg zwak argument tegen een nieuw outlet center. Want hoe denkt VJ dat Lelystad, Roosendaal en Roermond er bij de gemiddelde toerist en Nederlander op stonden, voordat daar een (succesvol) outlet center verscheen? En hoe zit het met Zevenaar, Assen en Haarlemmerliede?

Geplaatst op 14 december 2016 om 20:30


Pieter van Herk

Misschien wordt het eens tijd voor een onderzoek onder de consumenten in de regio...of zit er al een dergelijk rapport in de tsunami? ;-)

Geplaatst op 16 december 2016 om 08:55


Kimberly Camu

@Pieter van Herk: het Koopstromenonderzoek dat begin volgend jaar wordt gepubliceerd gaat daar meer op in. Wij zullen daar zeker aandacht aan besteden!

Geplaatst op 16 december 2016 om 09:30


@Geer Schakel: idd ons argument over Zoetermeer is discutabel. Maar bij de Outlets bij Lelystad en Roosendaal is niet als hoofddoelstelling beoogd dat ook de twee plaatsen erbij zouden worden bezocht. Bij Zoetermeer (en Roermond) is dat wel nadrukkelijk de bedoeling. Assen, Zevenaar en Haarlemmerliede zitten dan in hetzelfde schuitje als Lelystad en Roosendaal. Overigens is het interessant om oudere onderzoeksrapporten over de outlets in Roermond en Bataviastad nog eens op na te slaan en eens te kijken wat er uiteindelijk van waar is gebleken. Maar ons grote bezwaar van onderzoeksrapporten dat ze het argument steunen van de gene die het onderzoek betaald heeft.

Geplaatst op 16 december 2016 om 10:19


Lees onze special over Special Woonvormen 2022