VJ Commentaar: Onteigen de onwillige winkeleigenaren Buikslotermeerplein

Het is een gouden plek in het snelst groeiende stadsdeel van de meest populaire stad van Nederland. Toch is daar een groot winkelgebied al jarenlang aan het verkommeren.

Verder lezen?

U kunt het artikel niet volledig lezen omdat u nog niet bent ingelogd. Log in of word abonnee van Vastgoedjournaal.nl. U en uw collega's krijgen toegang tot al het nieuws, interviews en achtergronden. Uw onderneming zal tevens elke werkdag de populaire nieuwsbrief ontvangen.

Abonnement afsluitenInloggen

Of wilt u dagelijks onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Klik dan op deze link.Reacties

Koos van der Linden

helemaal eens dat het winkelcentrum moet worden aangepakt, en dat, zonodig, de gemeente daarbij moet helpen. Vrees dat onteigening niet kan...

Geplaatst op 28 oktober 2016 om 15:20


Een pittige uitdaging waar meerdere stadsdeelcentra voor staan. Een uitdaging die vraagt om een vernieuwende en creatieve aanpak.
Een aanpak die op dit moment in Winkelcentrum Schalkwijk wordt gevolgd, waarbij samen met eigenaren, ondernemers, gemeente én bewoners wordt samengewerkt aan de herpositionering en revitalisatie van het (winkel)centrum. Dat met alle uitdagingen van versnipperd eigendom van dien, maar met de ambitie om deze versnippering via clustering om te buigen naar een structuur die het mogelijk maakt om het winkelcentrum aan te sturen alsof het van één eigenaar is. In de loop van de volgende week verschijnt een artikel waarin dieper wordt ingegaan op de Centrum Schalkwijk aanpak, dus stay tuned!

Geplaatst op 28 oktober 2016 om 15:46


Voor de juiste prijs wil iedere winkeleigenaar onteigend worden.

Geplaatst op 31 oktober 2016 om 09:30Laatste nieuws