Per direct dient een moratorium worden ingevoerd op ‘bouwen in het groen’. Met name waar het gaat om bouwen langs de kust totdat de overheid de ruimtelijke ordening op orde heeft. Daarvoor pleit Cees -Jan Pen, lector aan de Fontys Hogescholen.

Reacties

Dave Janssen

Onzin. Er moet juist aan de kust gebouwd gaan worden. Dit is een plek waar iedereen graag wil wonen. In mijn optiek moet je juist op plekken bouwen waar mensen graag en langdurig willen leven.

Geplaatst op 25 augustus 2016 om 12:32


Dave Janssen

Aanvulling: Misschien moeten we iets doen als. Bij bouwen aan de kust of in het groen op een andere plek in Nederland groen teruggeven aan het landschap.

Voorbeeld 100 huizen aan de kust in Noordwijk. In ruil daarvoor 1000 bomen planten in Flevoland. Leuk als andere lezers van VJ ook ideeen insturen.

Geplaatst op 25 augustus 2016 om 12:34


Ivo van Baal

Beste Dave, om het streven van de heer Pen als onzin af te doen is mijns inziens ongepast.
Daarnaast ontgaat mij de logica in de vertaalslag die je maakt om bomen te plaatsen ter compensatie van 100 huizen op het strand van Noordwijk.
Dit laatste zou een zware toetakeling betekenen in de beleving van openbaar strand- en duingebied.
De paar gezinnen die daar voordeel van zouden genieten weegt niet op tegen de verdwijning van deze unieke, openbare natuur waar vele tienduizenden mensen het jaar door van genieten.
Nederland mag hier trots op zijn endient hier verzorgend mee om gaan. Wat bebouwing betreft mag onze kuststrook tot in lengte der dagen onaangeroerd blijven.

Geplaatst op 25 augustus 2016 om 15:35


Lees onze special over Rotterdam Special