VJ Commentaar: Doorstartende failliete winkelketens verzieken de markt

Ik vind het helemaal niets dat voorheen failliete winkelketens een doorstart maken. Verlost van huurcontracten, overtollig personeel en schulden aan leveranciers en fiscus hinderen deze doorstarters de overige retailers.

Verder lezen?

U kunt het artikel niet volledig lezen omdat u nog niet bent ingelogd. Log in of word abonnee van Vastgoedjournaal.nl. U en uw collega's krijgen toegang tot al het nieuws, interviews en achtergronden. Uw onderneming zal tevens elke werkdag de populaire nieuwsbrief ontvangen.

Abonnement afsluitenInloggen

Of wilt u dagelijks onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Klik dan op deze link.



Reacties

Aat van Herk

ik ben het volledig eens met Rogier Hentenaar.
aat van herk

Geplaatst op 19 augustus 2016 om 15:58


veel te gemakkelijk dit. Zeker als je zelf niet bij een (doorstartende) keten werkt. Ik doe dat zelf niet. En ben het eens met de opmerking over de curatoren. Ik vraag mij zelfs af of het niet steeds dezelfde partijen zijn, dus onafhankelijke besluiten over doorstart of niet zijn dan al lang uit beeld. Ik hoeft niet toe te lichten waarom. Grote partijen hebben een lange arm. De kern is: wordt de consument beter bediend met een doorstart of niet. En daarnaast: wat betekent het voor de werkgelegenheid van betrokkenen of sprake is van een doorstart of niet. Zo makkelijk om vanuit een burostoel te oordelen dat de concurrentie er ook hinder van ondervind. Waar zij hinder van ondervinden is als het pand naast hen leeg blijft staan. De barometer van Locatus toont dit ook aan. En of de formule echt niet meer aansluit bij de wensen van de consument dan wel na aanpassing dat alsnog zou kunnen. Kortom, het moet breder bekeken worden.

Geplaatst op 19 augustus 2016 om 17:26



Laatste nieuws