Definitief groen licht voor outletcenter op Sugar City terrein Halfweg

De spade kan de grond in nu ontwikkelaar NEINVER de omgevingsvergunning van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude heeft verkregen om Amsterdam The Style Outlets op het Sugar City-terrein in Halfweg te mogen realiseren. In 2017 zal het nieuwe outletcenter de deuren openen en 600 nieuwe banen creëren.   

Het outletcentrum wordt gebouwd op het voormalige industrieterrein van Sugar City in Halfweg, vlakbij Amsterdam. Het eerste winkelcentrum van NEINVER in Nederland zal een oppervlakte hebben van 18000 m2 en er zullen ongeveer 150 winkels in komen. Ook is er 1000 m2 oppervlakte bestemd voor recreatiezones en restaurants met terrassen, passages, tuinen en een kindvriendelijke zone. Daarnaast biedt het winkelcentrum voorzieningen voor 1950 auto’s waarvan 1450 in het complex zelf en aanvullend nog 500 plaatsen op het Sugar City-terrein.

Mijlpaal
Sebastian Sommer, Business Development Director Europe van NEINVER: “We zijn blij met deze mijlpaal in de ontwikkeling van Amsterdam The Style Outlets. NEINVER werkt nauw samen met de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude en lokale partners om dit project tot een succes te maken. Wij geloven dat Amsterdam The Style Outlets de lokale economie een impuls zal geven en bij zal dragen aan de economische ontwikkeling in de omgeving. Dit komt vooral door de verwachte aantrekkingskracht van het outletcenter op dagjesmensen en buitenlandse bezoekers.”

Amsterdam The Style Outlets zal een internationale high-end winkelbestemming worden met bekende Nederlandse en internationale merken uit het hogere segment. Samen met lokale en regionale partijen werkt NEINVER aan verkeersoplossingen voor het gebied rondom Amsterdam The Style Outlets om zorg te kunnen dragen voor een goede bereikbaarheid van het gebied voor toekomstige bezoekers en omwonenden. NEINVER neemt deel aan een lokale werkgroep waarin gewerkt wordt aan efficiënte oplossingen voor de verkeersontsluiting. Amsterdam The Style Outlets zal naar verwachting haar deuren openen in 2017. 

Wethouder Van Haeften, gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude: “De ontwikkeling van een outletcentrum in Halfweg is een zeer belangrijke stimulans voor de lokale en regionale werkgelegenheid. De vraag over een goede verkeersafwikkeling heeft de gemeentelijke aandacht en we pakken dat op een professionele manier aan via een verkeerswerkgroep bestaande uit verkeersspecialisten van de betrokken partijen.” 

Oude suikerfabrieken
Het ontwerp van Amsterdam The Style Outlets is van Soeters Van Eldonk architecten uit Amsterdam. Het concept is gebaseerd op de mooiste voorbeelden van architectuur van Nederlandse bodem en de industriële geschiedenis van de omgeving met de productie van suiker in de oude suikerfabrieken. 

Amsterdam The Style Outlets is één van de drie projecten die NEINVER momenteel in Europa ontwikkelt (waaronder Viladecans in Spanje en Werl in Duitsland). Deze projecten, die qua functie en ontwerp rekening houden met het lokale landschap, vormen een nieuw hoofdstuk in de ontwikkeling van The Style Outlets in de richting van toeristische bestemmingen. Amsterdam The Style Outlets is het eerste project van NEINVER in Nederland en is samen met de twee andere Europese projecten onderdeel van de ontwikkelingsstrategie van het bedrijf om uit te groeien tot Europees marktleider in de outletsector.

Dossier Retail:

09-01-2015 Spanjaarden stappen in nieuw outletcentrum Sugar City
De Spaanse vastgoedcombinatie Neinver gaat met de MAB Development en Copraspen het nieuwe outletcentrum op het terrein van Sugar City in Halfweg ontwikkelen. Lees meer >>> 

 

17-10-2014 Race om outletcenter in Zevenaar nog lang niet gelopen
Er is een kleine kans dat de outletplannen van Stable International en het consortium 'Toekomst Zevenaar' (Van Wijnen, Solidiam en Gieling Consultancy) zullen worden samengevoegd tot één groot plan waarbij het bestaande stadshart van Zevenaar wordt gemengd met een designer outlet centrum in combinatie met landgoed en cultuur. 
Lees verder >>>

05-09-2014 Outletcentra: waarom iets verbieden wat een succes is? Maar zijn ze echt succesvol?
Over de zin en onzin van outletcentra is de laatste tijd veel geschreven. Zijn outletcentra nu wel of niet schadelijk voor de bestaande winkelstructuur? Of moeten we outlets zien als vermaakcentra zoals de Efteling? En heeft Nederland behoefte aan uitbreiding op dit terrein? Lees verder >>> 

 

11-12-2014 Hoe een fashion outlet tot een succes te maken? Stable legt uit
Het aantal fashion outlets in Nederland neemt gestaag toe. De outlet centers in Lelystad, Roermond en Roosendaal hebben hun succes reeds bewezen. Inmiddels zijn er ook plannen voor fashion outlets in Halfweg, Zevenaar, Zoetermeer en Almelo. Wat zijn de succesfactoren om een fashion outlet in Nederland te doen slagen? 
Lees verder >>>

 

 

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2022