29
sep

Fiscale actualiteiten voor de landelijke expert

09:30 - 16:30

Locatie

Duiven

Voor makelaars en taxateurs in het landelijk vastgoed is brede kennis over de belangrijkste fiscale en juridische aspecten onmisbaar. Deze aspecten spelen immers bij veel beslissingen van de klant een grote rol. Constant moeten er afwegingen worden gemaakt om te besluiten of een casus haalbaar is of niet. De landelijk vastgoedprofessional moet daarin kunnen adviseren.
 

Wat kunt u verwachten?
De hele dag staat uiteraard in relatie tot de waarde van landelijk vastgoed. De dag heeft niet het doel om van de makelaar of taxateur een fiscaal specialist te maken. Na deze dag bent u nog sneller in staat om tijdig valkuilen of aandachtspunten te ontdekken. De hoofdonderwerpen zijn:

  • Pachtregelgeving en fiscale behandeling pachtersvoordelen
  • Cultuurgrondvrijstelling
  • Koopsomsplitsing
  • Agrarische onderneming, legitieme porties


Input vanuit de zaal
Als u tijdens de cursus een ander specifiek onderwerp wilt bespreken, mag u deze vooraf of tijdens de cursus inbrengen.
 

DOCENTEN
Jeroen Rheinfeld

Mr. dr. J.W.A. (Jeroen) Rheinfeld (1981) is sinds 2018 als vennoot verbonden aan FBN Juristen te Amsterdam. Hij is als adviseur en docent gespecialiseerd in de registergoedpraktijk en specifiek in het agrarisch recht. Tevens is Rheinfeld verbonden aan het Instituut voor Agrarisch Recht te Wageningen. Ook is hij redactielid van het Tijdschrift voor Agrarisch recht, het Land- en Tuinbouw Bulletin en de Notarisklerk en is hij vaste medewerker van de FBN-redactie. Rheinfeld is in 2014 gepromoveerd aan de Radboud Universiteit op een proefschrift over kavelruil. Hij is aan deze universiteit tevens werkzaam als universitair docent agrarisch recht. Sinds 2004 publiceert Rheinfeld regelmatig in (agro-) juridische vakbladen en geeft hij cursussen op een breed civiel, fiscaal en notarieel vlak.

André Verduijn
André Verduijn is senior belastingadviseur en hoofd Bureau Vaktechniek Fiscaal-Juridisch bij Countus accountants + adviseurs. Als zodanig houdt hij zich dagelijks bezig met de fiscaliteit, in het bijzonder ook voor ondernemers in de agrarische sector. De ondersteuning en verdere ontwikkeling van collega-fiscalisten behoort eveneens tot zijn taak. Hij vertegenwoordigt Countus in de ‘VLB’, de koepel van een viertal middelgrote accountants- en advieskantoren met veel klanten in de land- en tuinbouw. Regelmatig geeft hij cursussen en publiceert hij vaktechnische artikelen, meestal op agro-fiscaal gebied. Daarnaast is hij werkzaam in de adviespraktijk, waarin hij veel familiebedrijven adviseert en bijzondere adviesopdrachten uitvoert voor onder meer overheden en projecten op het gebied van duurzame energie.


Leerdoelen

Na deze cursus bent u in staat tijdig de valkuilen en aandachtspunten te herkennen m.b.t. de belangrijkste fiscale aspecten bij de uitoefening van uw vak.


Voor wie?
Vastgoedprofessionals landelijk vastgoed.

Studiebelasting
6 studie-uren
De cursusdag levert 6 studiepunten op bij VastgoedCert en NRVT kamer LV en 6 punten bij RICS en Vastgoedpro.
 

Kosten
€ 299 excl. BTW
 

Data & Locaties
29 september 2020 - Duiven
16 oktober 2020 - Rotterdam
28 oktober 2020 - Eindhoven
6 november 2020 - Heerenveen


AANMELDEN
Stuur een e-mail met daarin uw contactgegevens en aanmelding naar events@vastgoedjournaal.nl o.v.v. "Fiscale actualiteiten voor de landelijke expert". Geef daarbij in uw mail de gewenste datum en locatie aan. ­­­De aanbieder van deze dag, KPE Vastgoed, neemt vervolgens uw inschrijving in behandeling en neemt zo snel mogelijk contact met u op. Uw inschrijving is pas definitief nadat KPE Vastgoed deze heeft bevestigd.


Er staan fouten in het formulier. Corrigeer uw invoer en probeer het opnieuw.

Klopt dit niet?

Facturatiegegevens

Indien ingevuld wordt de factuur naar dit e-mailadres gestuurd. Anders ontvangt u de factuur op uw primaire e-mailadres.

Optioneel uw referentie voor op facturen.

Klopt dit niet?

Prijs:

Toegang tot evenement p.p.

€ 0,00

Ik meld mij aan voor Fiscale Actualiteiten op 29 september a.s. te Duiven, voor 299 euro ex. BTW.

€ 299,00

Ik meld mij aan voor Fiscale Actualiteiten op 16 oktober a.s. te Rotterdam, voor 299 euro ex. BTW.

€ 299,00

Ik meld mij aan voor Fiscale Actualiteiten op 28 oktober a.s. te Eindhoven, voor 299 euro ex. BTW.

€ 299,00

Ik meld mij aan voor Fiscale Actualiteiten op 6 november a.s. te Heerenveen, voor 299 euro ex. BTW.

€ 299,00

€ 0,00

Totaal excl. btw:

Nieuwsbrieven

Blijf op de hoogte en meld je aan op de volgende nieuwsbrieven:

Vragen? of bel ons op 023-743 49 09.