Bartels Consultancy - Dion Bartels

Bartels Consultancy - Dion Bartels
Postbus 14.000
3508 SB Utrecht

E-mail:
Web: https://bartelsconsultancy.nl/

Bartels Consultancy, een commercieel-juridisch adviesbureau, ondersteunt klanten in WOZ- en OZB-procedures. Klanten zijn voornamelijk personen en organisaties met enkele tot een groot aantal panden in eigendom, zoals diverse hotelketens, vermogende particulieren en vastgoedondernemingen, die veel hebben te winnen en verliezen. Voor hen controleert Bartels Consultancy de WOZ en procedeert tegen onjuiste OZB-aanslagen, met een no cure, no pay-beleid.

Klanten schakelen Bartels Consultancy in bij zowel het verlagen, als het verhogen van hun WOZ-aanslagen. Het bureau regisseert vervolgens de gehele bezwaarprocedure, van het opstellen van een eerste bezwaar tot de eventueel te nemen vervolgstappen. Enkel bij succes, waarvan in 90 procent van de gevallen sprake is, betaalt de klant een kwart van de besparing in het eerste jaar.

Aanvankelijk ontving Bartels Consultancy vooral verzoeken om de WOZ-waarde te verlagen. Klanten wisten immers dat dat eveneens een lagere OZB-aanslag betekende. In 2015 vond echter een wetswijziging plaats, waardoor sindsdien ook een hogere WOZ-waarde voordelig kan zijn, bijvoorbeeld voor de financiering van vastgoed of het vragen van een hogere huurprijs. Door deze ontwikkeling is het aantal verzoeken aan Bartels Consultancy om WOZ-beschikkingen aan te vechten aanzienlijk gegroeid en kunnen klanten in nog meer gevallen bij het consultancykantoor terecht.

Dion Bartels

Oprichter van Bartels Consultancy is Dion Bartels, die het adviesbureau in 2010 begon nadat hij zag hoe het Nederlandse WOZ-stelsel tekortschoot. Bartels is tevens auteur van het boek Palm Invest en publiek spreker. Ook was hij in het verleden namens de VVD gemeenteraadslid in Utrecht.

Dion Bartels is al sinds 1985 een bekende naam in de vastgoedsector. In dat jaar richtte hij Bartels Advocaten op, een advocatenkantoor dat actief was op het gebied van projectontwikkeling en de aannemerij. Sinds 1992 mag Bartels bovendien de titel Master of Real Estate voeren, nadat hij aan de Universiteit van Amsterdam de postdoctorale opleiding Vastgoed- en beleggingskunde had voltooid. Eerder had hij aan de Universiteit Utrecht al de studie Nederlands recht doorlopen.

Met Bartels Advocaten vergaarde Bartels daarna landelijke bekendheid als advocaat van gedupeerde beleggers van onder meer Palm Invest en andere vastgoedfraudezaken, waarin hij met onorthodoxe methoden grote partijen in de branche stevig aanpakte. Over de zaak Palm Invest schreef hij later eveneens een boek: Palm Invest: Het begin, het grote geld, justitie, advocaten, de ontvoering en de rechtszaak.

Mede door deze ervaringen is Bartels tegenwoordig in te huren als publiek spreker, waarbij hij praat over beleggen in vastgoed en beleggingsfraude, maar daarnaast ook zijn eigen tekortkomingen niet schuwt. Bartels is dan ook lid van de Professional Speakers Association (PSA) Holland. Al deze onderwerpen lichtte hij door de jaren heen bovendien veelvuldig toe in diverse grote Nederlandse radio- en tv-programma’s.

https://dionbartels.nl/

https://www.linkedin.com/in/dionbartels/

https://vastgoedjongens.nl/dion-bartels/