Zhou Real Estate - Atom Zhou

Gedempte Burgwal 45
2512BS 's-Gravenhage

Tel.: 070-888855
E-mail:
Web: http://atomzhou.nl/

Zhou Real Estate is een projectontwikkelaar uit Den Haag, met een scherp oog voor gebouwen met een rijke historie en/of een bijzondere functie. Oprichter, directeur en eigenaar is de Haagse ondernemer Atom Zhou. Hij was initiatiefnemer achter en gaf leiding aan projecten zoals het Asian Business Court in Den Haag, Colours of Asia in Rotterdam en Hotel Havendijk 1001 in Schiedam.

Projecten

Een van de eerste projecten waar Zhou Real Estate en/of Atom Zhou bij betrokken was, is het Asian Business Court in de Haagse wijk Ypenburg. Het Asian Business Court, afgekort het ABC, werd geopend in 2019 en vervult diverse functies. Het complex omvat kantoren en bedrijfsruimten met showrooms, maar ook een businesshotel, congresfaciliteiten en een kenniscentrum voor zakelijke ondersteuning aan Chinese bedrijven. Ook is er plek voor horecagelegenheden en vrijetijdsvoorzieningen.

Daarnaast ontwikkelt Zhou in het Rotterdamse China Town het concept Colours of Asia. Hiermee wil hij Azië naar de havenstad brengen. Colours of Asia combineert commerciële exploitatiemogelijkheden met culturele initiatieven. Naast horeca-, winkel-, kantoor- en bedrijfsruimten en appartementen op de bovenverdieping, is er plek voor een galerie, allemaal in de voormalige discotheek Nighttown.

In Schiedam werkt Zhou momenteel aan de realisatie van Hotel Havendijk 1001. Daar transformeert hij de oude provinciale bibliotheek tot een hotel en shortstay-locatie voor expats, met ruime kamers voor het middeldure en hogere segment van de markt. Op de benedenverdieping vestigt een Frans-Chinees restaurant, een relatief nieuw concept in het Nederlandse horecalandschap. Het gebouw wordt eveneens voorzien van een groen dakterras en een vergader- en co-workingruimte.

Oprichter Atom Zhou

Voordat oprichter Atom Zhou met Zhou Real Estate in het vastgoed stapte, was hij ook al actief in de telecombranche. Zo is hij tot op de dag van vandaag eigenaar en directeur van 88 Mobile, dat zich richt op internationale bellers in Nederland. Door bandbreedte te leasen, maakt 88 Mobile het mogelijk om vanuit Nederland tegen lokaal tarief naar China te bellen. Dit lage tarief combineert het met dienstverlening in verschillende talen.

In 2003 is Atom Zhou bovendien de China Times begonnen, waarvan hij ook nu nog managing director is. Deze krant wordt met een oplage van 50.000 kopieën Europawijd verspreid en is onder meer te vinden op de vluchten van China Southern Airlines. Passagiers van KLM kunnen de krant via een app lezen. De China Times is goedgekeurd en wordt ondersteund door de Chinese ambassade in Nederland, en voorziet zijn lezers van nieuws, adviezen en praktische informatie.

Maatschappelijk welzijn en liefdadigheid

Atom Zhou is naast zijn werk in de vastgoed- en telecomsector ook betrokken bij diverse maatschappelijke initiatieven. Sinds 2012 is hij voorzitter van de zevenkoppige Raad van Bestuur van Stichting De Chinese Brug. Deze was sinds de oprichting in 1987 voornamelijk gericht op de Chinese gemeenschap in Den Haag, maar onder Zhou’s leiding werd de stichting opengesteld voor alle burgers, ongeacht afkomst.

Stichting De Chinese Brug is wel altijd al een non-profitorganisatie geweest, die de belangen behartigt van de zwakkeren in de samenleving en die zij daarom met allerlei activiteiten extra ondersteunt. Aan die activiteiten werkt Atom Zhou al van jongs af mee. Ook nu nog helpt hij bijvoorbeeld regelmatig mee in de keuken.

Daarnaast is Atom Zhou lid van de Dragons Businessclub, een vereniging die ten doel heeft de Chinees-Nederlandse zakenrelaties te versterken. Tussen 2013 en 2017 was Zhou voorzitter van de businessclub, die ook liefdadigheidsevenementen organiseert.

Politieke vertegenwoordiging Chinese gemeenschap

Sinds 2013 maakt Atom Zhou zich eveneens sterk voor de normaal gesproken weinig politiek betrokken Chinese gemeenschap. In mei van dat jaar stelde hij zich verkiesbaar voor de gemeenteraadsverkiezingen in Den Haag. Dat deed hij namens het CDA, waarmee hij veel raakvlak zag tussen het gedachtegoed van de partij en zijn eigen overtuigingen, al dan niet ingegeven door zijn Chinese achtergrond. Een jaar later was hij ook kandidaat-Statenlid voor Zuid-Holland. Sinds 2017 is Zhou bovendien bestuurslid van de Haagse afdeling van het CDA, waar zijn omvangrijke en diverse sociale netwerk goed van pas komt.

https://www.vastgoedjongens.nl/atom-zhou/

https://www.vastgoedweb.com/personen/atom-zhou/

https://www.ondernemersbelang.nl/kennisbank/atom-zhou-nederlandse-en-chinese-cultuur-samenbrengen-do...