V8 architects

V8 architects
Vasteland 8

Tel.: 0104123344
E-mail:
Web: http://www.v8architects.nl

V8 Architects is een full-service architectenbureau dat in 2011 is opgericht door Rudolph Eilander en Michiel Raaphorst.

Het bureau staat bekend om het ontwerpen van gebouwen met karakter die het verhaal van de omgeving vertellen. Ontwerpen die verrassend en betekenisvol, pragmatisch en verhalend zijn. Een goede balans tussen mens en leefomgeving creëren én waarde toevoegen is altijd het uitgangspunt in de ontwerpen van V8. Met een toegewijd team van specialisten in ontwerp, onderzoek en engineering werkt het bureau aan kantoren, woningen, publieke gebouwen en infrastructuur, in een internationale context en op verschillende schaalniveaus.

Projecten van V8 zijn onder meer het Nederlands paviljoen voor de EXPO2020 in Dubai, de 150 meter hoge woontoren in het centrum van Rotterdam genaamd 'The CoolTower', het KPN hoofdkantoor (Rotterdam), Sijthoff (kantoren en winkels - Den Haag), Villa K6 (Amsterdam), Mediahaven (kantoor- en televisiestudio - Amsterdam) en de renovatie van het Blaakhuis (monument - Rotterdam).