7 sep 09:30 uur

Bouwkosten – deeltijdopleiding

Hoger Technisch Instituut, Teleportboulevard 100, Amsterdam

Wat kunt u verwachten?

Als we de media mogen geloven zijn kostenoverschrijdingen in de bouw aan de orde van de dag. Niets is echter minder waar. Voordat een bouwproject van start gaat, berekent de calculator exact de kosten voor materiaal, arbeid en bepaalt hij de bouwtijd.

De studierichting Bouwkosten leert u hoe u aan de hand van een bouwbestek een calculatie maakt, hoe u een begroting en een planning opstelt, hoe een bouwplaats wordt ingericht en hoe algemene kosten mee worden genomen in de kostprijs van het project.

De opleiding
De twee jaar durende opleiding bouwkosten leert u het gehele proces dat nodig is om de bouwkosten te bepalen. Vanaf een globaal plan aan de hand van vormfactoren en kengetallen tot en met de gedetailleerde begroting met alle materialen, arbeid, materieel, et cetera. U leert onder andere diverse begrotingstechnieken, classificaties (BIM), bepaling van de bouwtijd en planning. U krijgt inzicht in diverse bouwmethoden en materieelinzet, bouwplaatskosten, algemene kosten, regelgeving, et cetera.

De kostendeskundige is ook koopman en onderhandelaar. Hij vraagt offertes bij diverse leveranciers en onderaannemers, beoordeelt deze en maakt keuzes. Risico’s moeten worden gezien en vastgelegd. Uiteindelijk moeten alle partijen in het bouwproces instemmen met de door u bepaalde bouwsom. Ook hiervoor leert u diverse technieken.

Niet alleen de bouwsom is belangrijk maar u leert ook hoe u de te verwachten onderhoudskosten bepaalt en hoe deze beïnvloed kunnen worden.

Programma
De deeltijdopleiding Bouwkosten is opgebouwd uit vier modules 'A t/m D', ieder half jaar start een module.
module C: start 7 september 2019
module D: start 25 januari 2020
module A: start september 2020 (exacte datum wordt later bekend gemaakt)
module B: start januari 2021 (exacte datum wordt later bekend gemaakt)
(Iedere module kent 9 lesdagen en een duur van een half jaar.)

Tevens is het mogelijk om losse modules (per vak) van de opleiding Bouwkosten te volgen. Meer informatie over de inhoud van deze modules vindt u op de website van het HTI. Deze korte modules bestaan uit 2 of 4 dagdelen en 1 of 2 huiswerkopgaven. Per korte module wordt een examen afgenomen van een half dagdeel.

Leerdoelen
U leert diverse vaardigheden om de kosten te berekenen en in de hand te houden. U krijgt inzicht in de gevolgen van gekozen bouwmethoden, materialen e.d. op de bouwsom.

Voor wie?
U werkt of u ambieert de functie van bouwkostendeskundige bij een bouwbedrijf, architectenbureau, bouwkostenadviesbureau, vastgoedbeheerder, overheid, et cetera. Goed kunnen bepalen van de bouwkosten is in elke fase noodzakelijk. De kostendeskundige is dus een allrounder.

Toelatingseisen
U dient in het bezit te zijn van een diploma Bouwkunde HTI, een hbo-diploma Bouwkunde, of een mbo-diploma Bouwkunde met relevante werkervaring.

Heeft u wel relevante werkervaring, maar niet de relevante diploma’s? Dan bekijkt het desbetreffende opleidingsinstituut (Hoger Technisch Instituut in Amsterdam) samen met u of u de opleiding kunt volgen.

Punten / certificaat / diploma
De vier positief beoordeelde modules en de met een voldoende afgeronde praktijkopdracht geven samen recht op het diploma Bouwkosten-HTI.

KOSTEN
Lesgeld inclusief examen
Module A - € 2.050,-
Module B - € 2.050,-
Module C - € 2.050,-
Module D - € 2.050,-

LOCATIE
Hoger Technisch Instituut
Teleportboulevard 100, Amsterdam

AANMELDEN
Stuur een e-mail met daarin uw contactgegevens en cv naar events@vastgoedjournaal.nl o.v.v. "Opleiding Bouwkosten". Vermeld hierbij ook de module(s) die u wenst te volgen. Het Hoger Technisch Instituut (HTI) neemt vervolgens uw aanvraag in behandeling en neemt zo snel mogelijk contact met u op. Uw inschrijving is pas definitief nadat het HTI deze heeft bevestigd.

   

Locatie

Hoger Technisch Instituut, Teleportboulevard 100, Amsterdam

Aanmelden

Hierbij meld ik mij aan voor:

Bouwkosten – deeltijdopleiding:

U dient tenminste één van de bovenstaande opties aan te vinken.

Aanmelden Stuur ons een e-mail Bel: 023-743 49 09