4 jul 14:30 uur

Opleiding Bedrijfsopvolging bij Vastgoedondernemers

Vastgoed belang, Nachtwachtlaan 20 te Amsterdam

Wat kunt u verwachten?

De toepassing van de bedrijfsopvolgingsfaciliteiten bij de overgang van aandelen in vastgoedvennootschappen staat op dit moment volop in de belangstelling. Er lopen op dit moment tientallen discussies met de belastingdienst en diverse procedures.

Beroepen op de BOF
Bij de overdracht krachtens schenking of erfrecht van de aandelen in een vastgoedvennootschap kan men in veel gevallen geen beroep doen op de fiscaal voordelige bedrijfsopvolgingsfaciliteiten (BOF). De BOF geldt namelijk alleen als er sprake is van een onderneming en de fiscus is van mening dat vastgoedexploitatie geen onderneming is. Dit betekent in geval van overlijden dat bij de overgang van een vastgoedportefeuille de totale belastingheffing kan oplopen tot 40%. Terwijl de belastingheffing in potentie slechts enkele procenten bedraagt als het om ondernemingsvermogen gaat. Recente rechtspraak laat echter zien dat in geval van vastgoedexploitatie een beroep op de BOF niet bij voorbaat kansloos is.

Wilt u weten op welke manier vastgoedexploitatie toch als een onderneming kan worden aangemerkt en hoe men zich succesvol kan beroepen op de BOF? Volg dan de Masterclass ‘Bedrijfsopvolging en vastgoed’ op 4 juli 2017. De docent, dhr A. (Aad) Rozendal schreef een blog over dit onderwerp dat u alvast een voorproefje op de masterclass geeft.

Leerdoelen

In deze bijeenkomst wordt de toepassing van de bedrijfsopvolgingsfaciliteiten op vastgoed behandeld. Aan de hand van casusposities en praktijkvoorbeelden worden de verschillende fiscale aspecten van bedrijfsopvolging en vastgoed op een interactieve wijze besproken. De volgende onderwerpen komen daarbij aan de orde:

  • Werking van de bedrijfsopvolgingsfaciliteiten in de inkomstenbelasting en successiewet;
  • Beleggen versus ondernemen;
  • Voorsorteren en bewijsvoering;
  • Overdrachtsbelastingaspecten.

De docent, dr. A. (Aad) Rozendal, zal tijdens deze masterclass ingaan op de fiscale aandachtspunten bij de overdracht krachtens schenking of erfrecht van de aandelen in een vastgoedvennootschap. Er wordt specifiek aandacht besteed aan mogelijke oplossingsrichtingen.

Docent: Aad Rozendal, docent FOI
Datum: 04 juli 2017
Tijd: 14.30 - 17.30 uur
Locatie: Vastgoed Belang, Nachtwachtlaan 20 te Amsterdam
Prijs: € 295,- en € 245,- voor leden van Vastgoedbelang. Geef als lid van vastgoedbelang van dit aan bij uw aanmelding zodat de korting zal worden verrekend.

Deelnemers aan deze module krijgen 3 PE punten.
Wilt u PE punten toegekend krijgen, geef dit dan aan bij uw aanmelding.  

Aanmelden?
Stuur een mail met daarin uw gegevens aan events@vastgoedjournaal.nl o.v.v. "Opleiding Bedrijfsopvolging bij Vastgoedondernemers"

            

Locatie

Vastgoed belang, Nachtwachtlaan 20 te Amsterdam

Aanmelden

Hierbij meld ik mij aan voor:

Opleiding Bedrijfsopvolging bij Vastgoedondernemers:

U dient tenminste één van de bovenstaande opties aan te vinken.

Aanmelden Stuur ons een e-mail Bel: 023-743 49 09