Olaf de Jong
Olaf de Jong
Directeur-eigenaar
ODJ Vastgoed
+31407877181
ODJ Vastgoed
Postbus 211
5600AE Eindhoven
Nederland
Branche: Belegger

Over Olaf de Jong

Olaf de Jong is sinds 2008 als vastgoedondernemer actief, met zijn onderneming ODJ Vastgoed. Zijn vastgoedobjecten bevinden zich zowel binnen als buiten de landsgrenzen. Zo beheert hij behalve in Nederland ook in Spanje, Duitsland en Dubai residentiële complexen. Vanuit zijn kantoor in Mönchengladbach houdt hij inmiddels dan ook verschillende ballen in de lucht.

Ondernemersgezin
Olaf de Jong werd geboren in Papendrecht. Zijn vader en moeder runden destijds een eigen bakkerij in het nabijgelegen Dordrecht. De twee verkochten die zaak voor een nieuwe uitdaging: een camping op steenworp afstand van Moerdijk. Eenmaal begonnen in de hospitalitybranche, ging het roer pas echt om toen het gezin besloot te verhuizen naar Meijel, in Noord-Limburg. Hier groeide De Jong op in een recreatiegebied. Het betekende tevens de start van een familiebedrijf in onder andere recreatieparken.

Door het harde werken van zijn vader en moeder zit ondernemen op zijn zachtst gezegd in het bloed van Olaf de Jong. Hij werkte in zijn jeugd al veel in de familiebedrijven. Onder meer bij Outdoor Life Products, een onderneming die Europese bouwmarkten voorziet van houtbergingen. In zijn tienerjaren betrok zijn vader hem ook bij zijn bedrijf door De Jong mee te nemen naar beurzen in het buitenland.

Vastgoed
Deze vroege ervaringen met ondernemen motiveerden Olaf de Jong uiteindelijk om op zijn achttiende te beginnen met een studie Commerciële Economie in Eindhoven. Na deze opleiding zocht hij het iets verder van huis toen hij met een master International Business begon in Maastricht, waarvoor hij destijds ook een jaar op uitwisseling naar Spanje ging. Al tijdens zijn opleidingen nam hij het heft in eigen handen door een studentenhuis te kopen, om te verhuren aan andere studenten, het begin van zijn vastgoedcarrière.

Direct na het behalen van zijn masterdiploma gaat De Jong in 1997 als afdelingsmanager aan de slag bij het eerdergenoemde Outdoor Life Products. Hij werkt zich binnen drie jaar tijd op tot lid van het management van het overkoepelende moederbedrijf. In datzelfde jaar treedt hij toe tot het management van het familievastgoedbedrijf.

Dat alles doet hij terwijl hij ook zijn eigen vastgoedportefeuille uitbreidt met onroerend goed in Nederland, Spanje, Duitsland en Dubai. De kleinschalige residentiële complexen die hij daar op persoonlijke titel koopt, worden financieel en technisch beheerd door externen. Hierdoor kan Olaf de Jong focussen op zijn eigen ODJ Vastgoed, wat hij opzette in 2008. Met dat bedrijf rolt hij sindsdien op een Noord-Limburgs landgoed een bestemmingsplan uit op recreatief vastgoed, waarbij hij de grond die bij de huizen hoort aan particulieren verpacht. De woningen op het landgoed verkoopt hij voor recreatief of residentieel gebruik. De komende jaren maakt hij het recreatieve vastgoed bewoonbaar.

Stuur een bericht naar Olaf de Jong

Om deze persoon een bericht te kunnen sturen, dient u te zijn ingelogd met uw Vastgoedjournaal account.

Vul hieronder uw e-mailadres in.

Inloggen

Wilt u nogmaals uw e-mailadres controleren? Klik dan hier.

U heeft niet alle velden correct ingevuld.

Wachtwoord vergeten?

Registreren

Wilt u nogmaals uw e-mailadres controleren? Klik dan hier.

U heeft niet alle velden correct ingevuld.

Uw e-mailadres is tevens uw login.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Maak ook een profiel aan en vergroot direct je zichtbaarheid in de sector.