Jaap Betsema
Jaap Betsema
DGA
Betsema Groep - Betsema Bouw
085 130 19 99
Betsema Groep - Betsema Bouw
De Serpeling 9
8219PZ Lelystad
Nederland
Branche: Bouwer

Over Jaap Betsema

Jaap Betsema trad in het midden van de jaren 2000 aan als directeur-grootaandeelhouder van Betsema Bouwgroep. Deze bouwonderneming, die door heel Nederland als aannemer, grondontwikkelaar en verhuurder van bouwmaterieel opereert, is sinds 2020 gevestigd in Lelystad. Daar verhuisde Jaap Betsema het familiebedrijf naartoe, nadat het meer dan vijftig jaar zijn hoofdkantoor had gehad in Balk, Friesland. Zo bracht hij Betsema Bouwgroep dichterbij een van zijn voornaamste werkterreinen, dat naast Noord-Nederland toch vooral ook Midden-Nederland omvat, met name de Randstad. Vanuit het centraler gelegen Lelystad zijn de over dit gebied verspreide projecten beter bereikbaar.

Het familiebedrijf staat inmiddels onder leiding van de derde generatie Betsema’s. Waar zijn grootvader – eveneens Jaap Betsema geheten – het oorspronkelijke metselbedrijf oprichtte en zijn vader de bouwactiviteiten en het werkgebied uitbreidde, onderscheidt Jaap Betsema zich onder meer door een moderne manier van bouwen aan te jagen. Zo stimuleert hij energieneutraal bouwen, zette hij het bedrijfsonderdeel Betsema Bouw op en voegde hij Delfsma Bouw & Ontwikkeling aan de bedrijvengroep toe. Met laatstgenoemde – gevestigd in het Friese Wolvega – treedt hij hoofdzakelijk als hoofdaannemer op, terwijl Betsema met Betsema Bouw meer de ondersteunende rol van onderaannemer vervult.

Daarnaast speelt Jaap Betsema in Nederland met zijn Betsema Bouwgroep een belangrijke rol in de introductie van hefsteigers, die het zwaarste werk op de bouwplaats aanzienlijk verlichten en een ergonomische werkhouding mogelijk maken. Deze hefsteigers worden door heel Nederland ingezet om bij projecten een hogere bouwsnelheid te bereiken, de omgeving minder te belasten en het werk voor de vaklui te verlichten. Ook dragen hefsteigers bij aan een veiligere bouwplaats en valt het totale kostenplaatje vaak lager uit, mede door het voorkomen van onvoorziene kostenposten.

Om hefsteigers voor een zo breed mogelijke groep bouwers toegankelijk te maken, heeft Jaap Betsema onder meer de website Hefsteigerverhuur.nl opgezet. Via deze weg licht Betsema Materieel de verschillende soorten hefsteigers toe die het in beheer heeft. Dat zijn er in totaal meer dan 170, van enkel- tot dubbelmasters, al dan niet van modulaire aard. Daarmee is Betsema Materieel een van de grootste verhuurders van dit type bouwmaterieel van de hele Benelux.

Over de hele linie staat Jaap Betsema aan het hoofd van een organisatie waarin dagelijks enkele honderden vakmensen aan het werk zijn. Dat betreft deels intern en deels ingehuurd personeel, waardoor Betsema over een flexibele schil beschikt. Betsema Bouwgroep is onder meer VCA**-, ISO 9001- en KOMO-gecertificeerd. Daarnaast is het aangesloten bij brancheorganisaties Bouwend Nederland en Bouwgarant.

Stuur een bericht naar Jaap Betsema

Om deze persoon een bericht te kunnen sturen, dient u te zijn ingelogd met uw Vastgoedjournaal account.

Vul hieronder uw e-mailadres in.

Inloggen

Wilt u nogmaals uw e-mailadres controleren? Klik dan hier.

U heeft niet alle velden correct ingevuld.

Wachtwoord vergeten?

Registreren

Wilt u nogmaals uw e-mailadres controleren? Klik dan hier.

U heeft niet alle velden correct ingevuld.

Uw e-mailadres is tevens uw login.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Maak ook een profiel aan en vergroot direct je zichtbaarheid in de sector.