Lex Gielen
Lex Gielen
CEO
Capilex
+31 (0)73 203 22 10
Capilex
Dorpsstraat 1
5261CJ Vught
Nederland
Branche: Financiële dienstverlener

Over Lex Gielen

Lex Gielen is een fintech-ondernemer en de oprichter en CEO van Capilex. Geboren en opgegroeid in techniekstad Eindhoven, heeft Lex Gielen al vroeg een passie ontwikkeld voor financiën, technologie en ondernemen.

Direct na de middelbare school richtte Lex Gielen zijn eerste bedrijf op, Atlantis Financiers, een bedrijf gespecialiseerd in het opkopen van onbetaalde facturen van ondernemers. Naast Atlantis Financiers start Lex Gielen onder andere Paylex en Customer Diligence. Beide bedrijven komen voort uit de fintech-software die Gielen speciaal ontwikkelde voor Atlantisch financiers. Met deze software kunnen risico's op een effectieve manier in kaart worden gebracht, een functionaliteit waarvoor ook brede interesse bleek te zijn in de rest van de financiële wereld.

Een van de nieuwste toevoegingen aan de bedrijvenportfolio van Lex Gielen is Capilex, een alternatieve financieringsmaatschappij die kleine en middelgrote bedrijven helpt die moeilijk een zakelijk krediet kunnen krijgen bij traditionele banken. Capilex accepteert overwaarde van residentieel vastgoed als onderpand en maakt wederom gebruik van innovatieve softwaresystemen om aanvragen snel te beoordelen. Deze geavanceerde technologie, zoals kunstmatige intelligentie (AI), helpt het kredietproces te versnellen en te vereenvoudigen. Hierdoor kunnen ondernemers binnen enkele dagen in plaats van maanden toegang krijgen tot het benodigde kapitaal. Daarnaast biedt Capilex investeerders de mogelijkheid om hun vermogen veilig te investeren in Nederlandse mkb-ondernemingen, gezekerd door vastgoed.

Met zijn innovatieve benadering van financiële dienstverlening en zijn focus op technologische ontwikkelingen, is Lex Gielen een vooraanstaande figuur in de fintech-sector. Met Capilex als drijvende kracht is hij vastbesloten om nieuwe wegen te verkennen en de financiële wereld te veranderen ten behoeve van ondernemers en investeerders.

Stuur een bericht naar Lex Gielen

Om deze persoon een bericht te kunnen sturen, dient u te zijn ingelogd met uw Vastgoedjournaal account.

Vul hieronder uw e-mailadres in.

Inloggen

Wilt u nogmaals uw e-mailadres controleren? Klik dan hier.

U heeft niet alle velden correct ingevuld.

Wachtwoord vergeten?

Registreren

Wilt u nogmaals uw e-mailadres controleren? Klik dan hier.

U heeft niet alle velden correct ingevuld.

Uw e-mailadres is tevens uw login.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Maak ook een profiel aan en vergroot direct je zichtbaarheid in de sector.