Joshua Camera
Joshua Camera
Directeur
PEX Real Estate - Joshua Camera
0612345678
PEX Real Estate - Joshua Camera
Stadionweg 220II
1077TE Amsterdam
Nederland
Branche: Ontwikkelaar

Over Joshua Camera

Joshua Camera is de oprichter, eigenaar en directeur van PEX Real Estate, waarmee hij actief is op de Amsterdamse en Noord-Nederlandse vastgoedmarkt. Camera is in het bijzonder gespecialiseerd in de ontwikkeling van residentiële nieuwbouwcomplexen. Deze projecten voert hij duurzaam uit, met oog voor detail en kwaliteit. De woningen die Camera beheert en ontwikkelt, zijn dan ook voornamelijk bestemd voor het hogere huur- en koopsegment.

Met zijn specialisatie in duurzame binnenstedelijke nieuwbouw onderscheidt Joshua Camera PEX Real Estate van zijn branchegenoten. Immers, vaak gaan duurzaamheid en bouwen in de stad maar moeilijk samen. Toch toont Camera, met zijn vastgoedportefeuille die vrijwel uitsluitend uit objecten met energielabel A bestaat, aan dat er wel degelijk mogelijkheden zijn om op duurzame wijze nieuwbouwprojecten te realiseren, zelfs op prominente locaties in de Nederlandse binnensteden.

Mede om deze boodschap uit te dragen, maar ook om in bredere zin zijn visie op de woningmarkt, verduurzaming en regulering te delen, deed Joshua Camera in de podcastreeks ‘Vastgoedzaken’ uit de doeken hoe hij over deze en andere thema’s dacht. In de verschillende afleveringen gaf Camera tips aan beleggers en jonge ondernemers, sprak hij zijn verwachtingen voor de markt uit en legde hij uit hoe de huidige problemen en uitdagingen in de vastgoedsector zijn aan te pakken.

Daarbij put Joshua Camera overigens uit een sterk ontwikkelde ondernemersgeest, die op meer dan enkel zijn eigen ervaringen in het vastgoed is gestoeld. Van jongs af aan hielp hij namelijk mee in het restaurant van zijn ouders, een ervaring die zowel zijn werklust als zijn ondernemingsdrang aanwakkerde. Toen de kans zich voordeed om de lokale ijssalon over te nemen, greep hij die dan ook met beide handen aan. De onderneming begon bescheiden – Camera was ook nog maar twintig jaar oud – maar in enkele jaren tijd voegde Camera er ijssalons in onder meer Utrecht en Amsterdam aan toe. Ook startte hij een groothandel in ambachtelijk Italiaans schepijs, die zijn producten aan horecazaken in heel Nederland en België leverde.

Het slagen van deze ondernemingen stelde Joshua Camera in de gelegenheid om zijn investeringen in vastgoed te intensiveren. Wat begon met de aankoop van woningen ter verhuur aan studenten in de tweede helft van de jaren 2000, nam in de jaren 2010 steeds professionelere vormen aan en leidde in 2017 tot de oprichting van PEX Real Estate. Vanaf dat moment wijdde Camera zich definitief en fulltime aan zijn activiteiten in de vastgoedsector. In de jaren daarop volgde zowel een verbreding als een verdieping van deze activiteiten; PEX is in meer steden actief en beheert en ontwikkelt verschillende typen vastgoed, hoewel het zich hoofdzakelijk met residentieel vastgoed bezighoudt.

Stuur een bericht naar Joshua Camera

Om deze persoon een bericht te kunnen sturen, dient u te zijn ingelogd met uw Vastgoedjournaal account.

Vul hieronder uw e-mailadres in.

Inloggen

Wilt u nogmaals uw e-mailadres controleren? Klik dan hier.

U heeft niet alle velden correct ingevuld.

Wachtwoord vergeten?

Registreren

Wilt u nogmaals uw e-mailadres controleren? Klik dan hier.

U heeft niet alle velden correct ingevuld.

Uw e-mailadres is tevens uw login.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Maak ook een profiel aan en vergroot direct je zichtbaarheid in de sector.