12
feb

Duizend vragen over parkeren

Novotel, Europaboulevard 10, Amsterdam

12:30 - 16:05

Wat kunt u verwachten?Parkeren gaat veranderen – dat is zeker. Parkeren kost ruimte en geld. De illustratie over het verschil in ruimtebeslag tussen auto’s, bussen en fietsers spreekt boekdelen. Het aantal vierkante meters voor autoverkeer, parkeerplekken en parkeergarages (bovengronds of ondergronds; twee keer zo duur) kan voor (binnenstedelijke) vastgoedontwikkelingen het verschil tussen winst en verlies zijn.

Ook zeker: bezwaren tegen een vastgoedontwikkeling lopen bijna altijd via het aspect ‘parkeren’. Dat moet dus goed in elkaar zitten om het plan stand te laten houden bij de Raad van State. De kern is: hoeveel parkeerplaatsen zijn er in de toekomst nodig? En waar komen ze?

Hoe ontwikkelt het autogebruik zich? Het auto delen? De autonoom rijdende auto? Toegang tot steden, voertuigen en parkeerplekken via sensoren en apps? Een laadpaal bij elke parkeerplaats? Moeten auto’s de (binnen)steden uit – denk aan verdichting, leefbaarheid, vervuiling? Wat betekent dit voor parkeernormen en voor parkeergarages? Blijven parkeergarages bestaan? Of zijn ze op andere plekken nodig? Kunnen overbodige parkeergarages een andere functie krijgen? Nemen mobiliteitsabonnementen een vlucht? Gaan ze deel uit maken van de huur? De berichten over de ontwikkeling van het autogebruik en de ruimtevraagspreken spreken elkaar tegen. Hoe zit het echt? Wat zijn feiten en wat zijn fabels? Er zijn duizenden vragen over parkeren.

Hoor deze interactieve middag van deskundigen hoe het precies zit. En stel alle vragen die u altijd al had willen stellen. Ontmoet ambtenaren, vastgoedbeleggers, ontwikkelaars, financiers, woningcorporaties en adviseurs.

Hoofdprogramma en sprekers

12.30 Netwerklunch
 

13.30 Welkomstwoord door John Kerkhoven, Directeur Vastgoedjournaal
 

13.35 Rolf Oostendorp, CEO Interparking Nederland over de commerciële kant van het parkeren

 • Hoe ontwikkelt de mobiliteit zich?
 • Wat zijn de trends in autogebruik, aantal autokilometers, aantal rijbewijzen, car sharing, (laadpalen voor) elektrische auto’s, autonoom rijdende auto’s, digitale parkeersystemen, mobiliteitsabonnementen?
 • Wat zijn feiten, wat zijn fabels?
 •  Waar zijn in de stedelijke verdichting parkeergarages nodig en hoeveel?
 •  Waaraan moeten ze voldoen? Kwaliteit, fijnstofreductie, zonnepanelen?
 •  Wat te doen met verouderde parkeergarages op verkeerde locaties?
 •  Wat zijn de succesverhalen?
   

14.35 Pauze
 

15.05 Nick Juffermans, Strategisch adviseur Mobiliteitshubs & Logistiek Goudappel Coffeng over de maatschappelijke en stedenbouwkundige kant van het parkeren.

 • Wat zijn feiten en wat zijn fabels omtrent de ontwikkeling van onze mobiliteit in steden?
 • De strijd om ruimte in steden: willen wij bomen, barretjes of blik in de openbare ruimte en wat zijn de gevolgen hiervan voor onze auto’s?
 • Met de komst van mobiliteitsabonnementen, hoe kan men bij een vastgoedontwikkeling alle veranderingen vertalen naar een parkeeroplossing ter plekke?
 • Wat zijn de succesverhalen van ontwikkelingen die om moeten gaan met de flexibilisering van bezit van voertuigen en ons mobiliteitsgedrag?
   

16.05 Netwerkborrel

Kosten
De kosten voor deze dag bedragen 395 euro excl. BTW p.p. voor niet-abonnees. Heeft uw bedrijf een abonnement op Vastgoedjournaal dan krijgt u 100 euro korting.

U kunt ook supporter worden van dit congres voor 895 euro excl. BTW, dit is incl. entree voor één persoon. Als supporter wordt uw bedrijfslogo vermeld bij het programma op de site en op de openingssheet tijdens het congres. Verzending banner, minimaal éénmaal, in de eventnieuwsbrief.

Lees hier onze algemene voorwaarden.

Aanmelden?
Klik hieronder op aanmelden en vul het formulier in of stuur een mail met daarin uw gegevens aan events@vastgoedjournaal.nl o.v.v. 'Duizend vragen over parkeren'. Vergeet niet uw contactgegevens te vermelden. 

Support van dit congres:

Voorlopige deelnemerslijst 

Van onderstaande organisaties nemen één of meerdere personen deel aan het congres:

Adriaan van Erk groep

AKD advocaten | notarissen | belastingadviseurs

Annexum Invest 

Apcoa Parking Nederland

APPM Management Consultants 

BDO Accountants & Belastingadviseurs 

Chambery Capital

CLT Holland 

De Alliantie Ontwikkeling 

De Bunte Vastgoed Oost 

De Groene Service h.o.d.n. Whitewood

DID Vastgoedontwikkeling

Dura Vermeer Vastgoed 

Durk Jellema Parkeer/beleidsadvies

Empaction

Gebroeders Blokland

Gemeente Amsterdam

Goodman Netherlands 

Goudappel Coffeng

IC Netherlands

INRetail

Interparking Nederland

MVGM Vastgoed Management

Nexton Smartbuilding 

NSI 

Waterford

Woonstichting Rochdale