Klaas Hummel - Lapidus Holding

Klaas Hummel - Lapidus Holding
Museumplein 1
1071DJ Amsterdam


Tel.: 020 471 1166
E-mail:
Web: http://www.lapidusholding.nl

Klaas Hummel is een Nederlandse vastgoedinvesteerder die zich met zijn bedrijf Lapidus Holding richt op zowel het traditionele vastgoed als op vakantiewoningen, bedrijfspanden en winkels. Hummel investeert in binnen-en buitenland en heeft in de loop van de jaren een uitgebreide portefeuille opgebouwd. Hij is onder meer eigenaar van diverse parken van Center Parcs in Nederland, Duitsland en Frankrijk.

Het Zeeuwse Port Zélande was in 2015 het eerste park van Center Parcs waar cottages konden worden gekocht door particulieren. Na een succesvolle lancering is de verkoop van de ruim vijfhonderd vakantiewoningen van Lapidus Holding in volle gang. De moedermaatschappij van de vakantieparken, Pierre & Vacances en Lapidus Holding c.s. zijn een samenwerking aangegaan die is gericht op het upgraden en moderniseren van de parken. De laatstgenoemde onderneming is en blijft eigenaar van de centrale voorzieningen op het park die ook worden gemoderniseerd. Het bedrijf van Klaas Hummel is in Nederland ook eigenaar van Center Parcs Zandvoort. Daarnaast bezit Lapidus Holding c.s. in Duitsland ook Center Parcs Hochsauerland.

Lapidus Holding
Lapidus Holding belegt en herontwikkelt verder woningen en winkels binnen Nederland en Duitsland. Een globale greep uit de portefeuille en trackrecord van de vastgoedonderneming: diverse panden in Amsterdam-Zuid en meerdere complexen, waaronder kantoorpanden en winkelcentra, in Berlijn, Stuttgard, Düsseldorf, München, Neurenberg en Frankfurt.

Lapidus Holding ontwikkelt grootschalige vastgoedprojecten zelfstandig of in partnerschap. In Duitsland heeft Lapidus Holding ook diverse verzorgingshuizen voor pleegzorg en gehandicapten in portefeuille. In Amsterdam concentreert de vastgoedportefeuille van Lapidus Holding zich in het stadsdeel Zuid.

Klaas Hummel
Klaas Hummel richtte het investeringsbedrijf op in de jaren negentig. Daarvoor had Hummel diverse aanstellingen bij banken en vastgoedbedrijven. Hij begon zijn loopbaan bij de Amro bank waar hij intern een opleiding volgde. Later maakte hij de overstap naar AEGON Vastgoed om zich daar te focussen op de ontwikkeling van het onroerend vastgoed in Nederland en Duitsland. Daarna was hij voor Rodamco verantwoordelijk voor het beheren van ontroerend goed in diverse steden in Duitsland. Na zijn tijd bij Rodamco bestuurde Hummel een fonds voor Duits commercieel vastgoed, opgezet door Zweedse banken en verzekeraars. Vervolgens kwamen alle Zweedse investeerders in een vastgoedcrisis terecht. Hummel beëindigde het fonds en verkocht het vastgoed met winst. Dat viel de Zweedse Centrale Bank op en hij werd aangesteld als crisismanager voor de afwikkeling van kredietportefeuilles van Zweedse banken in Europees vastgoed. Na deze periode ging Hummel voor zichzelf ontwikkelen en investeren via Lapidus Holding.

Door zijn professionele benadering van de markt en de juiste beslissingen heeft Hummel met Lapidus Holding de afgelopen jaren een uitgebreide vastgoedportefeuille opgebouwd.

https://fd.nl/ondernemen/1097987/klaas-hummel-verkoopt-center-parc-huisjes-aan-particulieren
http://www.klaashummel.nl & http://www.klaashummel.com
http://www.vastgoedjongens.nl/klaas-hummel/
https://nl.linkedin.com/in/klaashummellapidus