Fakton

Fakton
World Trade Center, 21st floor
Beursplein 37
3011 AA Rotterdam

Tel.: +31 10 300 6000
E-mail:
Web: http://www.fakton.com

Fakton heeft zich in 35 jaar ontwikkeld tot een team van professionals voor financiële-, strategische en ontwikkelvraagstukken in het domein van ruimte en vastgoed.

Fakton. Real people. Financial strategies. Resilient places. 

Al 35 jaar lang begeven wij ons op een unieke route door de vastgoedwereld, die in 1981 werd ingezet door Wim Rust, de oprichter van Fakton. Door zijn originele kijk op ‘vastgoedrekenen’ bepaalde hij vanaf het begin Faktons DNA: vernieuwend, ongewoon, transparant, persoonlijk en disruptief avant la lettre. Wim liet zich leiden door de mensen en hun behoeften. Zo kwam de spaarhypotheek tot stand waarbij de komst van de computer het mogelijk maakte om perfect maatwerk te leveren voor iedere individuele cliënt. In 1983 werd de 1ste Spaarhypotheek gelanceerd door de Friesch-Groningse Hypotheekbank en sindsdien is Fakton niet meer weg te denken uit de vastgoedwereld.

Fakton anno nu heeft nog steeds hetzelfde DNA-profiel, zij het dat hetgeen wij al 35 jaar doen, we telkens opnieuw uitvinden om te voldoen aan de veranderende behoeften van onze klanten. Fakton combineert strategisch vermogen, organisatiekracht en financiële inventiviteit om projecten en kapitaal bij elkaar te brengen in het domein van vastgoed. Dit uit zich onder andere in hoe wij onze verkoopgerichte dialoog insteken, de verkoop van gemeentelijk vastgoed begeleiden, de werkwijze bij strategisch-organisatorische vraagstukken faciliteren en constant op zoek blijven naar inventieve financiële maatwerk constructies.

Onze missie is dat wij een beslissende bijdrage willen leveren aan het creëren van sociale en betaalbare stedelijke leefomgevingen en vitale vastgoedorganisaties.