Esteon

Esteon
Laan van Kronenburg 14, 1183AS Amstelveen

Tel.: +31 (0)85 888 38 18
E-mail:
Web: https://www.esteon.com/nl

Esteon is een woningplatform dat in korte tijd een sterke positie heeft ingenomen in de Nederlandse, Belgische en Duitse huurwoningmarkt. Dat heeft de onderneming te danken aan haar innovatieve aanpak, die tegemoetkomt aan de meest gehoorde klacht van woningzoekenden. Niet langer zijn zij veel tijd kwijt aan het zoeken naar een nieuwe huurwoning, om er vervolgens achter te komen dat deze helemaal niet aan hun wensen voldoet. Binnen twee minuten vullen gebruikers hun wensen voor een nieuwe huurwoning in en krijgen direct gratis een terugkoppeling over de slagingskans van de zoekopdracht. Vervolgens gaat Esteon negentig of honderdtachtig dagen lang op zoek naar woningmatches.

Een zelflerend algoritme optimaliseert daarbij de kans dat de woningzoekende de ideale woning vindt, door geschikte huizen te selecteren op basis van diens profiel en eerdere gebruiksgedrag. Met deze manier van werken ontlast Esteon de huurder aanzienlijk. Ervaringen van klanten zijn bijzonder positief. 86 procent van de gebruikers is tevreden, terwijl 93 procent Esteon op basis van de eigen ervaring aan anderen zou aanbevelen.

Esteon vermindert ook de onzekerheid voor woningzoekenden op de woningmarkt. Niet alleen neemt het woningplatform potentiële huurders het meeste werk uit handen in hun zoektocht naar een nieuw woning, ook krijgen gebruikers hun geld terug als zij binnen negentig dagen geen enkele woningmatch ontvangen. Aangezien geen enkele partij hierbij gebaat is, doet Esteon er daarom alles aan om te voorkomen dat matches uitblijven en zo een positieve ervaring te garanderen. Mede hierdoor ontvangt Esteon weinig klachten. Een klacht die het woningplatform desondanks toch ontvangt, handelt het snel en naar tevredenheid af. 93 procent van de gebruikers is dan ook tevreden met de klantenservice.

Innovatieve werkwijze

Al in de pilotfase in 2012 bewees het algoritme van Esteon dat het vraag en aanbod op de woningmarkt snel, efficiënt en op gebruiksvriendelijke wijze aan elkaar kon koppelen. Het algoritme, gebaseerd op een door oprichter Gijs-Jan Witkamp ontwikkeld wiskundig model, gebruikt de input van gebruikers om te anticiperen op hun woonwensen. Nadat de woningzoekenden eerst hun wensen in het systeem hebben ingevuld en een gratis advies over de verwachte slagingskans hebben ontvangen, zoekt Esteon naar huurwoningen die hier het beste bij passen.

Door simpelweg woningen te liken of te disliken maken woningzoekenden vervolgens hun voorkeuren kenbaar. Het algoritme gebruikt deze input om de volgende matches nog beter op hun woonwensen af te stemmen. Deze werkwijze leidt tot een sterk verminderd aantal klachten.  

Slim systeem

Het intelligente en zelflerende systeem van Esteon houdt voortdurend het aanbod van 100.000+ verhuurders in ruim vijfennegentig Nederlandse, Belgische en Duitse steden in de gaten. “Eigenlijk zijn we een digitale aanhuurmakelaar die je honderden euro’s bespaart”, omschrijft Gijs-Jan Witkamp zijn woningplatform in Quote. Bij een zoekperiode van drie maanden gaat Esteon immers al voor €9,95 per maand voor een gebruiker aan de slag.

Met het slimme algoritme heeft Esteon een sterke positie bemachtigd in de markt voor huurhuizen. Door de instroom van nieuwe data perfectioneert Esteon bovendien voortdurend zijn service. Zolang gebruikers de interactie blijven aangaan met het systeem, moet hun ervaring dan ook alleen maar verbeteren. In lijn met deze ontwikkeling, valt ook een verdere vermindering van het aantal klachten te verwachten.  

Groei doorzetten

Sinds Esteon in 2012 begon op de Nederlandse woningmarkt hebben meer dan 650.000 woningzoekenden gebruikgemaakt van de zoekservice. Inmiddels zijn er in 2019 al ruim 15.000.000 matches gemaakt. Het aantal matches is aanzienlijk opgelopen: van 1.000.000 matches in april 2016, naar 5.000.000 matches in mei 2017 en 10.000.000 matches in maart 2018.

Gijs-Jan Witkamp wil deze ontwikkeling doorzetten. “We verwachten verdere internationale groei, vooral in Duitsland en Denemarken”, liet hij in 2018 Quote weten. Daartoe zijn nieuwe investeringen nodig. “Met het groeigeld willen we de komende jaren geografisch uitbreiden en de marktpositie in Duitsland verstevigen”, aldus Witkamp. Ook gaat Esteon meer diensten bieden aan verhuurders. Daarnaast ambieert Witkamp de intrede van Esteon in de markt voor koopwoningen en kantoorpanden.

Awards

Esteon ontving een nominatie in de categorie huisvesting voor “Website van het Jaar 2018”. De hoge score van Esteon tijdens de stemronde belicht de positieve ervaringen van klanten met Esteon. De award is een onafhankelijke online publieksprijs, waarin jaarlijks honderdduizenden stemmers hun keuze maken voor de beste en populairste websites van Nederland. Eerder was Esteon ook al genomineerd voor de Rising Star Award 2017, een prijs voor de meest beloftevolle Nederlandse technologiebedrijven.

https://huurwoning-via-esteon.nl/ https://werkenbijesteon.nl/ http://www.vastgoedweb.com/bedrijven/esteon/