Capilex is een fintech-bedrijf dat leningen verstrekt aan kleine en middelgrote bedrijven met vastgoed als onderpand. Het bedrijf is opgericht in 2020 en gevestigd in Vught. Met hun innovatieve aanpak en gebruik van geavanceerde technologieën, brengt Capilex snelheid en efficiency in het leningsproces, waardoor ondernemers sneller toegang krijgen tot de benodigde fondsen.

Founders: Lex Gielen en Luc van Laarhoven

Met de oprichting van Capilex spelen founders Lex Gielen en Luc van Laarhoven perfect in op de tijdgeest. Het is voor kleine en middelgrote bedrijven lastig geworden om een bedrijfslening af te sluiten bij traditionele banken, en de coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat veel bedrijven hebben moeten interen op hun reserves. De vraag naar alternatieve manieren van financiering is daardoor over de hele linie groter geworden.

Lenen

Capilex onderscheidt zich door het gebruik van kunstmatige intelligentie, financiële algoritmen en gegevensanalyse om leningsaanvragen snel en grondig te beoordelen. Dit stelt het bedrijf in staat om dezelfde dag nog financieringsaanbiedingen te doen, wat een verademing is voor ondernemers die gewend zijn aan lange wachttijden bij traditionele banken.

Investeren

Investeerders hebben bij Capilex de mogelijkheid om obligaties te kopen waarbij hun investering hypothecair gedekt is. Investeerders kunnen vanaf 100.000 euro deelnemen, met een minimale looptijd van 3 jaar. Het ingelegde bedrag wordt vervolgens over verschillende hypothecaire leningen verspreid.

Capilex biedt investeerders de mogelijkheid om in een speciaal ontworpen online omgeving inzicht te krijgen in welke bedrijven er wordt geïnvesteerd en welke zekerheden Capilex daarbij heeft bedongen. Dit transparante systeem geeft investeerders een duidelijk beeld van waar hun geld naartoe gaat en welke waarborgen er zijn.

vastgoedweb.com/bedrijven/capilex

mtsprout.nl/partners/bedrijfsprofiel/capilex