Cruz y Ortiz Amsterdam BV – Architecten

 Cruz y Ortiz Amsterdam BV – Architecten
Keizersgracht 126
1015 CW Amsterdam

Tel.: +31 203 03 78 01
E-mail:
Web: http://www.cruzyortiz.com

Sinds 1974 werken Antonio Cruz en Antonio Ortiz succesvol samen in het architectenbureau Cruz y Ortiz Arquitectos, gevestigd in de zuidelijke stad Sevilla te Spanje. Cruz y Ortiz Arquitectos ontwerpt projecten van zeer verschillende aard en schaal. Al onze projecten dragen een sterke overtuiging uit, dat architectuur tijdloos moet zijn, een synergie vormt tussen alle bouwdisciplines, contextueel is en een onbevooroordeeld platform voor de activiteiten van de gebruiker. De projecten die ons boeien zijn complex van aard en uniek in zijn soort. Het betreft een scala van renovatie, herbestemming en/of nieuwbouw in diverse Europese landen met een range van kleinschalige woningprojecten en scholen, tot grote utilitaire projecten als stadions, treinstations, campussen, universiteitsgebouwen en nationale musea. Rijksoverheden, gemeentes, projectontwikkelaars en particulieren behoren tot onze opdrachtgevers. Cruz y Ortiz werkt bewust niet in een niche om - vrij van beperkende denkkaders - het maximale uit onze creativiteit, inventiviteit en professionele ervaring te halen.

Bezien de omvang van de activiteiten in Nederland, is in 2002 Cruz y Ortiz Amsterdam geopend, die zelfstandig de realisatie van diverse projecten begeleidt tot en met oplevering. Dit Nederlandse team aan architecten en tekenaars, wordt geleid door de Architect Directeur, Muriel Huisman. Naast het intensieve Nieuwe Rijksmuseum, is het Nederlandse bureau werkzaam of werkzaam geweest in onder meer twee appartementencomplexen in Leidsche Rijn Centrum, het bezoekerscentrum voor JRC in Petten, de renovatie van het karakteristieke Ambassade Hotel te Amsterdam, het gevelontwerp voor Cloud Sales Center van Oracle en de Toren Sevilla in Diemen.

Cruz en Ortiz is een bureau dat bewust klein in omvang en portefeuille is, opdat de persoonlijke betrokkenheid van de twee partners Antonio Cruz en Antonio Ortiz en projectarchitecten gegarandeerd is gedurende het gehele ontwerp- en bouwproces. Zowel in de ontwerpfase als bij de uitwerking van het project werkt hun team intensief en gedetailleerd aan het ontwerp. De architectuurtaal die Cruz y Ortiz hierbij hanteert is steeds tijdloos, ingetogen en elegant. Nooit op zich staand, maar steeds opgevat in functie van een context, op basis van een functionele lezing en benadering van de opdracht, met oog voor uitstraling, poëzie en duurzaamheid.