Laurentius schorst weer directeuren

Woningcorporatie Laurentius (Breda) schorste op 20 september de twee overgebleven directeuren, nadat eerder de algemeen-directeur werd geschorst. De schorsing houdt verband met de drie onderzoeken die op dit moment plaatsvinden bij Laurentius.

Laurentius wordt op dit moment onderzocht door het Openbaar Ministerie en de Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD). Daarnaast voert de woningcorporatie een eigen forensisch onderzoek uit naar de transacties die de afgelopen tien jaar plaatsvonden onder leiding van de voormalig directeur-bestuurder. Laurentius heeft mogelijk schade ondervonden door risicovolle vastgoedtransacties.

Omdat in het onderzoek ook de rol van de twee overgebleven directeuren aan bod komt, zijn zij geschorst zolang het onderzoek loopt. Het intern forensisch onderzoek is verbreed en verdiept en zich nu richt op de hele directie. Ook het onderzoek door het Openbaar Ministerie is uitgebreid,uit. De twee directeuren zijn op dit moment geen verdachte.

Volgens insiders heeft een giftige mix van te hoog gegrepen ambities en dubieuze transactiest Laurentius aan de rand van de afgrond gebracht. 



Reacties


Laatste nieuws