DGBW: Welke 50 personen in de bouw en vastgoed doen het meest aan duurzaamheid? Vanavond de uitslag!

Stichting Dutch Green Building Council (DGBC) en Platform Duurzaam Gebouwd hebben het initiatief genomen voor de jaarlijkse verkiezing: De Duurzame 50 Vastgoed NL. De uitreiking van de eerste editie zal vanavond plaatsvinden tijdens het slotfeest van de Dutch Green Building Week 2012. Om 22 uur wordt de uitslag bekend gemaakt.

Wie zijn de mensen in Nederland die over genoeg daadkracht, charisma, contacten, kennis en visie beschikken om de gebouwde omgeving ook echt duurzamer te maken? Een onafhankelijke jury onder leiding van VVD-coryfee Ed Nijpels is op zoek gegaan naar de meest invloedrijke duurzame persoon in de bouw en vastgoed in Nederland. De gebouwde omgeving is verantwoordelijk voor ruim 40% van het energieverbruik en ruim 30% van het afval in Nederland. Hier valt enorm veel co2 reductie te behalen.

De branche is in beweging en neemt veel goede initiatieven voor het verminderen van de milieubelasting. Door duurzaamheid te implementeren in de breedste zin van het woord: gebruik duurzame materialen, renovatie, duurzame energie, ketensamenwerking, en duurzaam ondernemerschap.

De vijftig professionals geven door concrete acties op dit moment invulling aan duurzaamheid in de vastgoedbranche. De Duurzame 50 geeft professionals in de gehele sector en ver daarbuiten inspiratie, motivatie, visie en inzicht in de mogelijkheden voor verduurzaming van vastgoed.

De organiserende partners willen de winnaar van de Duurzame 50 Vastgoed NL ook belonen. En wel met een cheque van in totaal € 5.000 die door beide partners tezamen tot beschikking wordt gesteld. Deze geldprijs dient in zijn geheel aan een goed doel geschonken te worden. De uitslag is vanavond vanaf 22 uur te lezen op www.duurzame50.nl en natuurlijk via twitter: @duurzaamgebouwd.



Reacties


Laatste nieuws