Interview Ulrich van Westplan over belegging Rivermont Supermarkt Fonds CV

De bekende participatiefondsaanbieder Westplan uit Lisse is met een nieuw vastgoedfonds gestart: Westplan Rivermont Supermarkt Fonds CV. Nick Blom van Vastgoedvergelijker.nl stelt hierover vijf vragen aan Taco Ulrich, directielid van Westplan.

1.       Westplan lanceert een nieuw project buurtwinkelcentra in de VS? Waarom een buurtwinkelcentrum?

Ulrich: “Voor ons is het geen nieuwe markt. Wij zijn al meerdere jaren actief op deze markt in de VS. De dynamiek van buurtwinkelcentra past,net als onze huurwoningen, goed in onze beleggingsstrategie. De reden dat wij meer dan regelmatig succesvol zijn met onze investeringen de afgelopen 16 jaar, heeft alles te maken met het type vastgoed waar wij voor kiezen. Voor ons zijn dat huurwoningen en buurtwinkelcentra; mensen moeten altijd wonen en dagelijkse boodschappen doen.” 

2.       Wat maakt deze investering bijzonder?

 Ulrich: “Rivermont is een bijzondere belegging omdat de hoofdhuurder Kroger een contract heeft getekend tot 2022. Het beursgenoteerde supermarkt concern heeft een huurgarantie afgegeven. Alleen de huur van de hoofdhuurder is al ruim voldoende om rente en aflossing te dragen. Daarnaast zal Kroger voor eigen rekening een benzinetankstation bouwen op ons terrein, een investering van ruim 1,6 miljoen dollar. Dit onderstreept het vertrouwen in de locatie en dat werkt door met de verhuur van de overige winkels. Overigens is CBRE ook van mening dat het een bijzondere investering is, want die taxeerde de waarde een miljoen hoger dan wij er voor betaald hebben. Een prettig begin.”

3.       Wat is het beoogd rendement?

 Ulrich: “Onze verhuur loopt exact op budget dus dat betekent dat de investeerders gemiddeld 8% uitgekeerd krijgen. In totaal verwachten we een winst te behalen van 70% op de inleg. Dit komt neer op een IRR van 13% per jaar.”

4.       Jullie keren uit in dollars?

Ulrich: “Dat  is correct. Zowel de investering als de uitkeringen zijn in dollars. Het is overigens aardig te zien dat veel van onze beleggers de dollar als een veilige haven zien ten opzichte van de Euro. Dat is een van de redenen waarom ons vorige fonds Indigo snel voltekend was. Voor alle duidelijkheid, Westplan heeft alleen verstand van vastgoed en doet geen uitspraken over de koers van de dollar. Aangezien wij zelf in alle projecten investeren mag de dollar, wat ons betreft, verder aansterken.”

5.       Wat kan je zeggen over het risicoprofiel van dit fonds?

Ulrich: “In het bij de AFM gedeponeerde prospectus gaan we uitvoerig in op alle risico’s. De lage leverage van 59%  in combinatie met een lang lopende lening is natuurlijk belangrijk voor het risicoprofiel. Minstens zo belangrijk is het feit dat we met ons eigen beheer kantoor op 30 minuten rijden zitten. Aandacht besteden aan je vastgoed is essentieel bij de beheersing van risico’s.”

Voor meer informatie over deze belegging www.supermarktusa.nl

 



Reacties


Laatste nieuws