Huurders voor lege kantoren nu makkelijker te bereiken via nieuwe site

Om lege kantoren makkelijker te koppelen aan nieuwe huurders betreedt website GoedkopeKantoorruimte.nl deze uitdagende markt. Doordat deze nieuwe site de prijs per werkplek berekent en boordevol gebruikersinformatie bevat, vergemakkelijkt GoedkopeKantoorruimte.nl de zoektocht van startende ondernemers en kleine bedrijven naar geschikte huisvesting.  Vastgoedjournaal heeft deze site uitgetest en ziet dit als een aanwinst voor de markt: werkplekken al vanaf €63 per maand.

 

Om orde te scheppen in de zeeën aan beschikbare kantoorruimte en werkplekken, hebben vader en zoon Pim en Jaap Dijkema samen met Norbert Kleijn in mei 2012 de site GoedkopeKantoorruimte.nl opgericht. "Ondernemers zijn nog altijd op zoek naar kantoren", zegt Jaap Dijkema. Er schreven zich in het eerste kwartaal van 2012 ruimt 39 duizend nieuwe bedrijven in bij de Kamer van Koophandel. Maar starters en kleine bedrijven zitten niet te wachten op een eigen gebouw of een volledige verdieping. "Wij willen de eigenaren van kantoorgebouwen wakker schudden. Er is leegstand en er is vraag naar kantoorruimte. Met onze landelijk opererende vergelijkingssite willen we vraag en aanbod bij elkaar brengen", stelt senior.

GoedkopeKantoorruimte.nl speelt in op de wens om flexibel te werken. Dijkema senior: “Van alle kantoorruimte op onze site wordt de huurprijs teruggerekend per werkplek. Langlopende huurcontracten voor een periode van vijf of tien jaar, die werken niet meer. Als mensen willen, kunnen ze een werkplek voor een maand of zelfs korter huren."

Advies

Om bij de aanbieders van kantoorruimte de knop om te draaien, maakte het trio een rondreis langs een groot aantal spelers op de markt. "Op de traditionele manier van verhuren wordt een gebouw van tienduizend vierkante meter in zijn geheel bij een makelaar ondergebracht. Het kan dan best lang duren voordat een huurder zich meldt. Om eigenaren ervan te doordringen dat ze het gebouw ook in kleinere delen kunnen verhuren, zijn we actief de boer op gegaan met ons verhaal. De reacties waren zeer enthousiast. En natuurlijk kan het gebeuren, dat een pand moet worden aangepast, maar ook daarin kunnen wij verhuurders adviseren", zegt Jaap Dijkema.

Foursquare

Vooral in de creatieve sectoren en de ict zoeken kleine bedrijven elkaar al op. Ze houden elkaar scherp en leren van elkaar. Jaap Dijkema: "Wat ook nieuw is aan onze site, is dat we een koppeling hebben gemaakt met het sociale netwerk Foursquare. Hierop zijn wereldwijd 10 miljoen mensen actief. Bezoekers van allerlei bedrijfsgebouwen kunnen dit platform gebruiken om informatie over een locatie te delen. Wie dus op een bepaald kantoorgebouw klikt, ziet direct wie er zijn gehuisvest en krijgt foto's te zien van het gebouw en de mensen die er werken. Je krijgt dus een goed beeld van waar je terechtkomt."

Als het op flexwerken aankomt, zijn de ondernemers achter Goedkopekantoorruimte.nl uithangborden van hun eigen onderneming. De vestigingsplaats doet er niet zoveel toe. “Wij beschikken in Amsterdam over enkele werkplekken, maar werken veelal flexibel vanuit plaatsen zoals Groningen en Rotterdam”.



Reacties


Laatste nieuws