GREEN-directeur haalt recordbedrag op voor goed doel in ultramarathon van 56 km

Afgelopen zaterdag werd in Kaapstad de 43ste editie van de Two Oceans Marathon gelopen, één van de bekendste ultra marathons ter wereld. Directeur Maatschappelijk Vastgoed van GREEN Bart Witzier legde de 56 zware kilometers in de stromende regen af in 4 uur en 13 minuten. Hij haalde daarmee een recordbedrag van €112.500 aan sponsorgeld op voor het goede doel AMREF FLying Doctors in Zuid-Afrika.

Bij de mannen wonnen Stephen Muzhingi uit buurland Zimbabwe: hij legde de 56 km af in 3 uur 8 minuten 8 seconden. Bij de vrouwen won de Russische Elena Nugalieva voor haar landgenote Natalia Volgina.  Tot het allerlaatste moment bleven bij AMREF Flying Doctors, de stichting Jars of Clay en GREEN de sponsorbedragen binnen komen. Een laatste advertentie in de Krant van Gouda, op de donderdag van zijn vertrek naar Zuid-Afrika, leverde nog een flinke bijdrage op voor het doel van de actie. Met het uiteindelijke bedrag van 112.500 euro kan AMREF Flying Doctors de verloskundige opleiding voor tenminste 45 medische professionals mogelijk maken. Dankzij deze grote bijdrage, kan AMREF daadwerkelijk een groot verschil maken voor vele tienduizenden moeders en baby’s op het Afrikaanse continent. het opleiden van verloskundigen is dan ook een zeer effectieve bijdrage aan een gezonder en welvarender Afrika. Bart begon zijn sponsoractie met het idee om minstens 50.000 euro bij elkaar te rennen voor AMREF Flying Doctors. Dat is uiteindelijk ruim het dubbele geworden.

Jacqueline Lampe, directeur van AMREF Flying Doctors: "Het is voor het eerst in ons bestaan dat één persoon zoveel geld in zo’n korte tijd voor de opleiding van medische professionals in Kenia geworven heeft. We zijn niet alleen ongelooflijk dankbaar voor zijn sponsorgelden, we zijn ook erg trots op zijn sportieve prestatie. Wat een betrokken sportman!"



Reacties


Laatste nieuws