Zonder het juiste personeel bij gemeenten gaan de doelstellingen van Hugo de Jonge niet gehaald worden

Zonder het juiste personeel bij gemeenten gaan de doelstellingen van Hugo de Jonge niet gehaald worden

Als leverancier van personeel aan de publieke vastgoedsector, heeft Solid Public de groeiende behoefte aan gespecialiseerd personeel al geruime tijd onderkend. Met een aanzienlijke groei in deze specifieke markt speelt Solid Public een cruciale rol bij het ondersteunen van publieke instellingen bij het realiseren van hun vastgoeddoelstellingen. De vraag naar gespecialiseerd personeel is inmiddels dusdanig hoog dat processen bij gemeenten vastlopen.

Een recentelijk voorbeeld, zowel de provincie Noord-Holland als het Rijk 11,4 miljoen euro beschikbaar gesteld aan gemeenten via de Flexibele Schil-regeling om extra personeel in te kunnen zetten voor woningbouwprojecten. Dit is slechts een illustratie van de groeiende vraag naar gekwalificeerd personeel in de publieke vastgoedsector. Solid Public staat uiteraard klaar om aan deze groeiende vraag te voldoen. De puzzel wordt wel steeds ingewikkelder, ook omdat er een trend aan het ontstaan is dat er op korte termijn extra personeel nodig is.

Robbert-Jan Meerman, directeur van Solid Public, wijst op het belang van gespecialiseerd personeel in de publieke sector: "De uitdagingen waarmee publieke instellingen worden geconfronteerd, met name op het gebied van woningbouwvraagstukken en de opvang van vluchtelingen, zijn omvangrijk. Het is van essentieel belang dat deze instellingen over voldoende personeel beschikken om überhaupt hun doelstellingen te kunnen realiseren. We spreker regelmatig opdrachtgevers die al gisteren een projectmanager nodig hebben"

Naast de toenemende vraag naar personeel, worden gemeenten ook geconfronteerd met verschillende trends en uitdagingen op het gebied van woningbouw. Denk hierbij aan de noodzaak om duurzaam te bouwen, het creëren van betaalbare woningen voor verschillende doelgroepen, en het integreren van nieuwe technologieën in het bouwproces. Deze trends benadrukken de behoefte aan hooggekwalificeerd personeel dat in staat is om innovatieve oplossingen te bieden voor complexe vastgoedvraagstukken.

 

 



Reacties


Laatste nieuws