Meld je nu aan voor de training ‘Klimaatrisico’s bij woningcorporaties’

Meld je nu aan voor de training ‘Klimaatrisico’s bij woningcorporaties’

Inzicht in de klimaatrisico’s van de woningvoorraad wordt steeds belangrijker voor woningcorporaties. Woningen kunnen kwetsbaar zijn of worden voor allerlei risico’s: van overstroming tot hittestress of funderingsproblematiek. Hoe krijg je hierin inzicht? Dit en meer leer je tijdens het trainingstraject ‘Klimaatrisico’s bij woningcorporaties’.

Klimaatrisico’s hebben consequenties voor het woongenot en de gezondheid van bewoners, voor de onderhoudskosten en uiteindelijk ook voor de waarde van het woningbezit. Inzicht in deze risico’s is dus van belang voor woningcorporaties, maar ook voor partijen waarmee wordt samengewerkt, zoals leveranciers, aannemers en financiers. Europese wet- en regelgeving vraagt van (financiële) partijen dat ze transparant over de klimaatrisico’s in hun portefeuille rapporteren.

Framework for Climate Adaptive Buildings
Hoe krijg je inzicht in deze risico’s? Dit gebeurt aan de hand van het Framework for Climate Adaptive Buildings, een methodiek ontwikkeld door Dutch Green Building Council (DGBC) in samenwerking met 30 organisaties, waaronder de Groene Huisvesters. Deze transparante en vrij beschikbare methodiek is bedoeld om op diverse klimaatthema’s de risico’s op pandniveau te identificeren.

Doel van de training
Tijdens het trainingstraject krijg je hulp bij het identificeren van klimaatrisico's en de kans om te sparren met andere woningcorporaties over de uitkomsten. Ook doe je inspiratie over mogelijke oplossingen en denk je samen na over de strategische keuzes die volgen.

Praktische informatie
Corporaties kunnen kosteloos aan dit traject meedoen, mede dankzij een bijdrage van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

De eerste groep gaat van start op dinsdag 21 mei 2024. Het trainingstraject bestaat uit vier fysieke bijeenkomsten en twee (online) in-check sessies. Lees hier meer over het programma en om je aan te melden.

Meer informatie?
Heb je behoefte aan meer informatie, neem dan contact op met Roosmarijn van de Velde, projectmanager Kennis & Innovatie bij DGBC. Maak een (video)belafspraak via of mail naar r.vandevelde@dgbc.nl



Reacties


Laatste nieuws