Transformatie leeg kantoor in Den Bosch naar appartementen

Ontwikkelaar Certitudo Capital heeft het voormalige belastingkantoor aan de Kooikersweg 1 te ’s‐Hertogenbosch aangekocht. Het gebouw staat al sinds een aantal jaren leeg en zal door Certitudo Capital aan de kantorenmarkt onttrokken worden en omgebouwd worden tot een duurzaam en modern appartementencomplex.

“Wij zijn met de gemeente ’s‐Hertogenbosch in overleg om de bestemming van het gebouw te bepalen”, zegt Chris van den Dungen, projectleider bij Certitudo Capital. “Er is in ’s‐Hertogenbosch grote behoefte aan betaalbare woonruimte voor de post HBO‐er en voor de starter op de woningmarkt. Een eigen onderzoek in samenwerking met een regionale woningmakelaar leverde binnen 8 weken meer dan 350 serieuze inschrijvingen op.

"Aangezien er lange wachtlijsten bestaan bij de woningcorporaties in ’s‐Hertogenbosch zal het voormalige belastingkantoor zeker voorzien in een behoefte”, aldus van den Dungen. “Daarnaast worden er op dit moment gesprekken gevoerd met een regionaal opererende zorginstelling en woningbouwverenigingen die mogelijkheden zien om het gebouw om te bouwen tot aan de zorg gerelateerde appartementen. Binnenkort is de gemeente ’s Hertogenbosch wederom een mooi gebouw rijker!”



Reacties


Laatste nieuws