Vastgoedfotografie: zo maak je een woning interessant voor kopers

Een huis verkopen zonder makelaar? Dan moet je zelf het een en ander regelen. Dat betekent dat je zelf potentiële kopers moet aantrekken door je huis te adverteren op vastgoedwebsites. Misschien wel een van de meest cruciale dingen zijn goede foto's van je woning.

Als je een makelaar inschakelt, zullen zij de foto's verzorgen of een professionele vastgoedfotograaf inschakelen. Als je er echter voor kiest om zelf de foto's te maken en je huis te verkopen, hebben we hier vier handige tips waarmee jij de beste foto’s kunt maken voor de verkoop van je woning!

Ruim alles op en voeg accessoires toe
Het begint allemaal met een goede eerste indruk als je je huis wilt verkopen. De foto's van je huis zijn eigenlijk het visitekaartje ervan. Je moet ervoor zorgen dat de foto's de ruimte goed laten zien, met veel licht en een gezellige sfeer. Het doel is om ervoor te zorgen dat potentiële kopers denken: "Dit zou wel eens ons nieuwe thuis kunnen zijn." Om dat te bereiken, moet je opruimen, het bed netjes opmaken, alle rommel en storende dingen weghalen, en wat leuke accessoires zoals boeken of lampen toevoegen. Het doel is om kopers meteen het gevoel te geven dat dit hun nieuwe plekje is.

Gebruik zoveel mogelijk natuurlijk licht
Natuurlijk licht is de key. Gebruik dus niet alleen de flits van je camera, want dat kan rare schaduwen geven. Het is beter om de gordijnen te openen, de lampen in huis aan te doen en het liefst foto's te maken in de middag of later op de dag. Je kunt zelfs een prachtige guirlande met verlichting ophangen om de sfeer in huis te benadrukken. Op die manier voorkom je dat het te donker wordt. Als je het natuurlijke licht goed benut, maakt dat echt een groot verschil en het laat je huis er veel mooier en aantrekkelijker uitzien.

Neem de foto’s vanuit een hoek
Een onscherpe foto die je huis niet goed laat zien, kan potentiële kopers zeker afschrikken. Kies daarom de juiste plekken in je huis om foto's te maken, zoals een hoek van een kamer of bij de deur. Op die manier zorg je ervoor dat je de ruimte optimaal benut en dat potentiële kopers een goede indruk van je huis krijgen.

Maak close-ups en focus op details
Bij de verkoop van een woning moet je de emoties van potentiële kopers zien te raken. Zij moeten zich kunnen voorstellen hoe hun leven er in dat huis uit zou zien. Je kunt dit gevoel opwekken door close-up foto's te maken van mooie details in het huis, zoals een knusse open haard, een stijlvolle designlamp, een boekenkast, een mooie deurklink of een moderne keukenkraan. Op die manier kunnen potentiële ze een emotionele band met het huis opbouwen.

Zorg voor dat extra’s
Met bepaalde fotobewerkingssoftware zoals Adobe Photoshop kun je kleine dingen zoals gaatjes in de muur bijwerken. De foto's moeten er nog steeds natuurlijk uitzien, maar het is prima om zo nu en dan een detail aan te passen om je huis er aantrekkelijker uit te laten zien. Succes!



Reacties


Laatste nieuws