Project Het Funen - Verdana krijgt Amsterdamse prijs

Voor de vijfde keer hebben de Amsterdammers hun stem uitgebracht voor het beste woningbouwproject van het afgelopen jaar. Wethouder Freek Ossel maakte de winnaar bekend in het AT5 nieuws. De prijs werd uitgereikt aan de bewoners, de opdrachtgever Heijmans Vastgoed, de architect NL Architects en de bouwer Heijmans Woningbouw.

Het Funen - Verdana is een van de zestien unieke gebouwen op het binnenterrein van Het Funen aan de oostkant van stadsdeel Centrum. Auto's hebben geen toegang tot het terrein en de woningen liggen als het ware in een stadspark. De afgelopen drie jaar haalde Het Funen steeds de top tien en dit jaar is het terrein eindelijk beloond met een winnaar.

De tien woningen van Verdana zijn rug-aan-rug geordend aan een gang in het midden van het blok. Door de functionele ruimten in het ‘donkere’ deel van het gebouw te plaatsen, richten de woningen zich met grote ramen naar hun omgeving. De patio’s met uitzicht op het golvende dak zorgen ook voor daglicht en bijzondere buitenruimte. Dit karakteristieke dak, de ‘vijfde gevel’, is bekleed met sedum.

Het Funen - Verdana kreeg 19,7% van de stemmen. Op de tweede plaats eindigde het Touwenterrein op het Realeneiland met 12,8% van de stemmen en op de derde plaats Het Facet in West met 11,9% van de stemmen.

De Amsterdamse Nieuwbouwprijs is een initiatief van de Amsterdamse Federatie van Woningcorporaties, Ontwikkelingsbedrijf Gemeente Amsterdam, Bouwend Amsterdam, Het Parool en AT5.

 



Reacties


Laatste nieuws