Ommen zoekt ontwikkelaar voor 33 woningen

Gemeente Ommen zoekt een marktpartij die in een groene nieuwbouwwijk op de grens van stad en land van Ommen 33 woningen wil ontwikkelen dat past bij de woonwensen van de Ommenaar.

De gemeente Ommen zet onderstaande ontwikkelopdracht in de markt en wil hiervoor via een meervoudig onderhandse selectie een marktpartij selecteren. Voor deze meervoudig onderhandse selectie nodigt de gemeente vijf partijen uit die zich via een voorselectie dienen te kwalificeren. De voorselectie bestaat uit het indienen van maximaal twee projectreferenties en een motivatiebrief. 

Ontwikkelveld fase 2B: Bijzonder wonen op ‘de Hoogte'
De grond van fase 2b in de Vlierlanden is beoogd voor de realisatie van een hof-wooncluster. Hiertoe behoren maximaal 23 hofwoningen (levensloopbestendige woningen) met inbegrip van een gezamenlijk binnenterrein.

Ontwikkelveld fase 2C (gedeeltelijk): Dorps wonen in het hart
De gemeente Ommen heeft in dit gedeelte van fase 2c 6 rij- en 4 hoekwoningen voorzien ten behoeve van starters.

Het betrekken van (toekomstige) bewoners bij de planvorming en realisatie is een cruciaal element bij de ontwikkeling van beide velden.

Doel verkoopprocedure
Het doel van de procedure is het selecteren van een marktpartij op basis van een onderscheidend, kwalitatief hoogwaardig plan passend bij de ambities en doelen van de gemeente Ommen tegen een vaste grondprijs. De ontwikkeling wordt gegund aan de partij die dit op de ‘economisch meest voordelige’ wijze doet. De beoordeling door de gemeente zal alleen op ‘kwaliteit’ plaatsvinden.

Planning
Marktpartijen kunnen hun interesse voor de openbare voorselectie bij de gemeente kenbaar maken van 14 oktober 2022 tot en met 25 november 2022 (tot 17.00). Vragen over de voorselectie kunnen worden gesteld tot uiterlijk 28 oktober (17.00 uur), waarna uiterlijk 4 november de antwoorden op alle vragen wordt gepubliceerd.

Na de voorselectie start de meervoudig onderhandse selectieprocedure met maximaal vijf partijen die als meest geschikte kandidaat naar voren zijn gekomen tijdens de voorselectie. Klik hier voor meer informatie.



Reacties


Laatste nieuws